Zupa krem ze szparagów
Już od dawna wiadomo, że szparagi to naturalny afrodyzjak. Czytelniczka "Miasta Kobiet" proponuje autorski przepis, który gwarantuje ucztę dla zmysłów!

Koi zmysły, łagodzi obyczaje - zupa krem ze szparagów

Koi zmysły, łagodzi obyczaje - zupa krem ze szparagów
Już od dawna wiadomo, że szparagi to naturalny afrodyzjak!
Nie tylko pięknie wygląda, ale też pysznie smakuje, no i…..oczywiście miłością skutkuje!
Składniki:
6 szparagów
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
łyżeczka masła
2 łyżki śmietany gęstej 18 %
kostka rosołowa
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Na rozgrzanym masełku podsmażyć warzywa wcześniej pokrojone w grubą kostkę i wrzucić na gotującą wodę z dodaną kostką rosołową. Gotować na wolnym ogniu przez pół godziny, doprawić do smaku, zdjąć z ognia i zmiksować na jednolitą masę. Wylać na talerz, ozdobić kleksem gęstej śmietany, posypać szczypiorkiem lub pietruszką.
Smacznego!
Tekst nadesłany przez Edytę na konkurs „Przepis na miłość„