ZUPA KREM Z DYNI I CUKINII
Zupa krem z dyni i cukinii niskokaloryczny pomysł na obiad i kolację.
Zupa krem z dyni i cukinii to prosty przepis na szybki i sycący obiad. Na dodatek ma niedużo kalorii, co czyni ją idealnym daniem kolacyjnym. Przepis pochodzi z bloga www.weganie.blogspot.com
Składniki :
– 750 g miąższu z dyni
– 250 g miąższu z cukinii
– 1 l bulionu warzywnego
– 1-2 marchewki
– łyżka oliwy z oliwek
– sól, pieprz
– świeży koperek
Wykonanie:
Pokrojoną marchew podgotować w bulionie, żeby była w połowie miękka. Do marchewki dodajemy pokrojone w kostkę dynię i cukinię. Gotujemy ok. 10 min, aż wszystko będzie miękkie, następnie wszystko miksujemy, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku.
Smacznego!