Zawijańce z makiem
Szukacie jeszcze jakiegoś szybkiego przepisu na Wigilię lub sylwestrowy wieczór? Ciasto francuskie pasuje na każdą okazję, a jeśli została Wam puszka masy makowej to bardzo szybko możecie przygotować te ciastka. Pyszne na ciepło, polane syropem
Szukacie jeszcze jakiegoś szybkiego przepisu na Wigilię lub sylwestrowy wieczór? Ciasto francuskie pasuje na każdą okazję, a jeśli została Wam puszka masy makowej to bardzo szybko możecie przygotować te ciastka. Pyszne na ciepło, polane syropem klonowym lub miodem. Magda Kozłowska, autorka bloga Rogalik www.rogalikblog.pl poleca zawijańce z makiem.
Składniki:
– opakowanie ciasta francuskiego
– mała puszka masy makowej
– trochę skórki pomarańczowej
Wykonanie:
Ciasto francuskie smarujemy masą makową i posypujemy skórką pomarańczową. Zwijamy i tniemy na 1,5 centymetrowe plasterki. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy, aż się ładnie zrumienią.
Blogerka o sobie:
Od kilku lat prowadzę bloga kulinarnego. Celebrowanie wspólnych posiłków to dla mnie ważna część codziennego życia, okazja do rozmowy i miłego spędzania czasu. Nic mi tak nie poprawia humoru jak czekoladowa muffinka do porannej kawy i talerz aromatycznej, gorącej zupy po powrocie do domu w zimowy dzień.
Zapraszamy: www.rogalikblog.pl