Friday, October 11, 2024
Home / Kuchnia  / Zawijańce z makiem

Zawijańce z makiem

Szukacie jeszcze jakiegoś szybkiego przepisu na Wigilię lub sylwestrowy wieczór? Ciasto francuskie pasuje na każdą okazję, a jeśli została Wam puszka masy makowej to bardzo szybko możecie przygotować te ciastka. Pyszne na ciepło, polane syropem

Zawijance z makiem

Zawijance z makiem / fot. blog Rogalik

Szukacie jeszcze jakiegoś szybkiego przepisu na Wigilię lub sylwestrowy wieczór? Ciasto francuskie pasuje na każdą okazję, a jeśli została Wam puszka masy makowej to bardzo szybko możecie przygotować te ciastka. Pyszne na ciepło, polane syropem klonowym lub miodem. Magda Kozłowska, autorka bloga Rogalik www.rogalikblog.pl poleca zawijańce z makiem.

Zawijance z makiem

Zawijance z makiem / fot. blog Rogalik

Składniki:

– opakowanie ciasta francuskiego

– mała puszka masy makowej

– trochę skórki pomarańczowej

Wykonanie:

Ciasto francuskie smarujemy masą makową i posypujemy skórką pomarańczową. Zwijamy i tniemy na 1,5 centymetrowe plasterki. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy, aż się ładnie zrumienią.

Blogerka o sobie:

Od kilku lat prowadzę bloga kulinarnego. Celebrowanie wspólnych posiłków to dla mnie ważna część codziennego życia, okazja do rozmowy i miłego spędzania czasu. Nic mi tak nie poprawia humoru jak czekoladowa muffinka do porannej kawy i talerz aromatycznej, gorącej zupy po powrocie do domu w zimowy dzień.

Zapraszamy: www.rogalikblog.pl

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ