Friday, September 20, 2024
Home / Kultura  / „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów”

„Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów”

Inspiracją do powstania tej książki były przepisy nadesłane przez blogerów, którzy wzięli udział w wyborach Kulinarnego Bloga Roku 2012 organizowanego pod auspicjami marki Lurpak.

„Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów”

„Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów” / fot. materiał prasowy

Inspiracją do powstania tej książki były przepisy nadesłane przez blogerów, którzy wzięli udział w wyborach Kulinarnego Bloga Roku 2012 organizowanego pod auspicjami marki Lurpak. Wśród przepisów wybranych do książki są receptury, które zostały najwyżej ocenione przez internautów oraz znanego krytyka kulinarnego i przewodniczącego konkursowego jury – Piotra Bikonta.

„Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów”

„Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów” / fot. materiał prasowy

Kulinarny Blog Roku to inicjatywa skierowana do blogerów kulinarnych, dla których dobry smak i pyszne jedzenie jest kwintesencją życia. Blogerzy kulinarni, biorący udział w tym konkursie, to osoby doceniające wartość dobrego jedzenia, gotujący dla przyjemności i przełamujący monotonię w kuchni. Niewątpliwie udowadnia to ta książka, która jest podsumowaniem akcji. Mało co tak pozytywnie wpływa na relacje międzyludzkie, jak wspólne jedzenie i jego przygotowywanie – Piotr Bikont.

Książka zawiera ponad 70 przepisów. Podzielona jest na 7 działów, tak jak konkurs podzielny był na 7 zadań: „Słodkie maślane wypieki”, „Jajko na dzień dobry”, „Słone przekąski dla kibiców”, „Świeże ryby i owoce morza”, „Wykwinty ziemniak”, „Domowe pieczywo”, „Sylwestrowe kreacje kulinarne”. W powyższych rozdziałach czytelnik znajdzie zarówno wyrafinowane, niecodzienne przepisy, niewymagające dużego zaangażowania czasowego oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej uwagi.

Przygotowując chleb różany, maślane ciasteczka z soi, piłkarskie sajgonki z domowymi chipsami, czy maślanego pstrąga na boczku, cytrynie i pietruszce, czytelnik na pewno zaskoczy swoich najbliższych.

Z miłości do jedzenia” to książka kucharska z mnóstwem przepisów na dania, których przygotowanie sprawi dużo frajdy: „…Warto mieć tę pozycję na półce z książkami kucharskimi, bo wiele z zawartych w niej przepisów stanowi znakomity materiał wyjściowy do własnych, smakowitych eksperymentów w kuchni…. Ja sam odkryłem w tym materiale wiele ciekawych inspiracji, które znalazły odbicie w naszym domowym jadłospisie… – Piotr Bikont.

Sięgnij po zawarte w tej książce przepisy, a przyrządzisz naprawdę oryginalne i pyszne potrawy.

„Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy blogerów” w księgarniach ukaże się już 1 lipca 2013 r.

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ