Oaza węgierskiego smaku
Restauracja "U Madziara" zawiera kwintesencje węgierskiego smaku.
Z dala od odgłosów stołecznych klaksonów oraz gwaru biznesowych rozmów. W okolicy skrzyżowania Chłodnej i Żelaznej powstała ostatnimi czasy oaza węgierskiego spokoju.
Węgierska restauracja „U Madziara”
Warszawa zyskała restaurację, która zawiera kwintesencje węgierskiego smaku. Węgierska kuchnia, węgierska muzyka, węgierskie alkohole… wszystko w idealnym wydaniu.
Można tu przyjść na kulinarną ucztę we dwoje, wpaść na kieliszek węgierskiego wina ze znajomymi, spotkanie biznesowe, imprezę rodzinną lub najzwyczajniej zjeść smaczny obiad w atmosferze polsko-węgierskiej gościnności. Kucharz i gospodarz lokalu z uśmiechem oraz dbałością o najdrobniejsze szczegóły tajemnic kulinarnych podoła każdemu zadaniu.
Dlaczego to takie smaczne.. trochę o kucharzu..
Nad jakością potraw czuwa rodowity Węgier – Gabor Szekeres – który po osiedleniu się w Polsce podjął pracę w Hotelu Sheraton w Warszawie. Uczył się tam fachu kulinarnego pod okiem Kurta Schellera oraz Adama Chrzęstowskiego. Po jakimś czasie chęć przeżycia przygody sprawiła, że Gabor znalazł się na statku pasażersko-wycieczkowym pod banderą Viking River Cruises. Tutaj podczas rejsów śródlądowych, zaczynających się w Amsterdamie poprzez Wiedeń, Budapeszt aż do morza Czarnego, Gabor serwował pasażerom przysmaki kuchni europejskiej. Tęsknota za stałym lądem daje jednak znać o sobie. Gabor wraca do Warszawy. Odnajduje tutaj swoje miejsce i dołącza do zespołu Zoltana Trona w restauracji węgierskiej Borpince . W restauracji tej Gabor zatrzymuje się na dłużej gdzie dopieszcza kulinarne techniki. Swoje umiejętności i przysmaki kuchni węgierskiej wiele razy prezentował także w telewizji: W TVP1 w programie „Kawa czy herbata?” oraz w TVN Warszawa w programie „Smaki Miasta”
Wyjeżdżał często w Polskę z zupą gulaszową. W roku 2008 znalazł się w gronie finalistów konkursu na „Kucharza Roku 2008” , w którym zajął II miejsce.
Tak oto dzięki talentowi oraz ciężkiej pracy jednego człowieka, Warszawa zyskuje niepowtarzalny smak węgierskiej krainy w restauracji „U Madziara”, gdzie Gabor Szekeres pracuje już na własną markę.
U Madziara
Warszawa, ul. Chłodna 2/18
tel.: 22 620 14 23
www.umadziara.pl