Tuesday, July 27, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Oaza węgierskiego smaku

Oaza węgierskiego smaku

Restauracja "U Madziara" zawiera kwintesencje węgierskiego smaku.

Węgierska restauracja "U Madziara"

Węgierska restauracja "U Madziara"

Z dala od odgłosów stołecznych klaksonów oraz gwaru biznesowych rozmów. W okolicy skrzyżowania Chłodnej i Żelaznej powstała ostatnimi czasy oaza węgierskiego spokoju.

Węgierska restauracja "U Madziara"

Węgierska restauracja „U Madziara”

 Węgierska restauracja „U Madziara”

Warszawa zyskała restaurację, która zawiera kwintesencje węgierskiego smaku. Węgierska kuchnia, węgierska muzyka, węgierskie alkohole… wszystko w idealnym wydaniu.
Można tu przyjść na kulinarną ucztę we dwoje, wpaść na kieliszek węgierskiego wina ze znajomymi, spotkanie biznesowe, imprezę rodzinną lub najzwyczajniej zjeść smaczny obiad w atmosferze polsko-węgierskiej gościnności. Kucharz i gospodarz lokalu z uśmiechem oraz dbałością o najdrobniejsze szczegóły tajemnic kulinarnych podoła każdemu zadaniu.

 

Dlaczego to takie smaczne.. trochę o kucharzu..

Nad jakością potraw czuwa rodowity Węgier – Gabor Szekeres – który po osiedleniu się w Polsce podjął pracę w Hotelu Sheraton w Warszawie. Uczył się tam fachu kulinarnego pod okiem Kurta Schellera oraz Adama Chrzęstowskiego. Po jakimś czasie chęć przeżycia przygody sprawiła, że Gabor znalazł się na statku pasażersko-wycieczkowym pod banderą Viking River Cruises. Tutaj podczas rejsów śródlądowych, zaczynających się w Amsterdamie poprzez Wiedeń, Budapeszt aż do morza Czarnego, Gabor serwował pasażerom przysmaki kuchni europejskiej.  Tęsknota za stałym lądem daje jednak znać o sobie. Gabor wraca do Warszawy. Odnajduje tutaj swoje miejsce i dołącza do zespołu Zoltana Trona w restauracji węgierskiej Borpince . W restauracji tej Gabor zatrzymuje się na dłużej gdzie dopieszcza kulinarne techniki. Swoje umiejętności i przysmaki kuchni węgierskiej wiele razy prezentował także w telewizji: W TVP1 w programie „Kawa czy herbata?” oraz w TVN Warszawa w programie „Smaki Miasta”
Wyjeżdżał często w Polskę z zupą gulaszową. W roku 2008 znalazł się w gronie finalistów konkursu na „Kucharza Roku 2008” , w którym zajął II miejsce.
Tak oto dzięki talentowi oraz ciężkiej pracy jednego człowieka, Warszawa zyskuje niepowtarzalny smak węgierskiej krainy w restauracji „U Madziara”, gdzie Gabor Szekeres pracuje już na własną markę.

 

U Madziara
Warszawa, ul. Chłodna 2/18
tel.: 22 620 14 23
www.umadziara.pl

 

 

 

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach