Tuesday, October 19, 2021
Home / Inne  / U Madziara: Pikantnie na Chłodnej

U Madziara: Pikantnie na Chłodnej

Restauracja węgierska U Madziara cieszy, bo choć Polak, Węgier dwa bratanki, to lokale z kuchnią znad Balatonu nadal stanowią w Warszawie rzadkość

u-madziara warszawa

u-madziara warszawa

Restauracja węgierska U Madziara cieszy, bo choć Polak, Węgier dwa bratanki, to lokale z kuchnią znad Balatonu nadal stanowią w Warszawie rzadkość

u-madziara warszawa

Restauracja węgierska U Madziara cieszy, bo choć Polak, Węgier dwa bratanki, to lokale z kuchnią znad Balatonu nadal stanowią w Warszawie rzadkość, fot. Marta Glinka, Restaurantica.pl

Choć Polak, Węgier dwa bratanki, to lokale z kuchnią znad Balatonu nadal stanowią w Warszawie rzadkość. Tym bardziej cieszy powstanie tej niewielkiej restauracji przy ul. Chłodnej, prowadzonej przez Gabora Szerekesza – rodowitego Węgra, który wcześniej szefował kuchni restauracji Borpince. U Madziara znajdziemy typowe dania kuchni węgierskiej, czyli mnogość różnych odmian mięsa i papryki w mniej lub bardziej pikantnych odsłonach. Wyjdziemy syci, bo na porcjach tu nie oszczędzają, a i nasze portfele nie ucierpią. Lokal zdobył sobie już serca warszawiaków, więc przed planowaną wizytą warto zarezerwować stolik.


Restauracja U Madziara, ul. Chłodna 2/18

Specjalnie dla magazynu Miasto Kobiet dział Nowe Miejsca redaguje Marta Glinka, autorka bloga Restaurantica.pl

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach