U Madziara: Pikantnie na Chłodnej
Restauracja węgierska U Madziara cieszy, bo choć Polak, Węgier dwa bratanki, to lokale z kuchnią znad Balatonu nadal stanowią w Warszawie rzadkość
Restauracja węgierska U Madziara cieszy, bo choć Polak, Węgier dwa bratanki, to lokale z kuchnią znad Balatonu nadal stanowią w Warszawie rzadkość
Choć Polak, Węgier dwa bratanki, to lokale z kuchnią znad Balatonu nadal stanowią w Warszawie rzadkość. Tym bardziej cieszy powstanie tej niewielkiej restauracji przy ul. Chłodnej, prowadzonej przez Gabora Szerekesza – rodowitego Węgra, który wcześniej szefował kuchni restauracji Borpince. U Madziara znajdziemy typowe dania kuchni węgierskiej, czyli mnogość różnych odmian mięsa i papryki w mniej lub bardziej pikantnych odsłonach. Wyjdziemy syci, bo na porcjach tu nie oszczędzają, a i nasze portfele nie ucierpią. Lokal zdobył sobie już serca warszawiaków, więc przed planowaną wizytą warto zarezerwować stolik.
Restauracja U Madziara, ul. Chłodna 2/18
Specjalnie dla magazynu Miasto Kobiet dział Nowe Miejsca redaguje Marta Glinka, autorka bloga Restaurantica.pl