Wednesday, July 24, 2024
Home / Kuchnia  / Tradycyjne polskie potrawy

Tradycyjne polskie potrawy

Masz ochotę na tradycyjną kuchnię polską? Chcesz sobie przypomnieć smaki dzieciństwa? Mamy pomysły na to jak to zrobić.

Zupa pomidorowa / fot. materiał prasowy

Gęsie udo z modrą kapustą i buraczkami

Gęsie udo z modrą kapustą i buraczkami / fot. materiał prasowy

Gęsie udo z modrą kapustą i buraczkami / fot. materiał prasowy

Składniki:

– 4 gęsie udka
– 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman
– 2 -3 łyżki miodu
– 2 ząbki czosnku
– Kilka gałązek tymianku
– Czarny pieprz

Wykonanie:

Sos sojowy mieszamy z miodem i roztartym czosnkiem. Nacieramy gęsie udka. Obkładamy gałązkami tymianku i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy około 1-1,5 godz. W trakcie pieczenia polewamy udka tłuszczem który się wytopi. Podajemy z ulubionym puree lub pieczonymi ziemniakami, modrą kapustą i sałatką z buraczków skropioną sosem TABASCO®.

(źródło: materiał prasowy)
Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ