Tradycyjne polskie potrawy
Masz ochotę na tradycyjną kuchnię polską? Chcesz sobie przypomnieć smaki dzieciństwa? Mamy pomysły na to jak to zrobić.

Zupa pomidorowa / fot. materiał prasowy
Kotlety mielone z mizerią
Składniki:
– 0.5 kg mięsa mielonego wieprzowego
– 1 biała cebula
– 1 łyżka bułki tartej
– 1 jajko
– Sos sojowy Kikkoman
– TABASCO® Original
– Olej rzepakowy
– 2 zielone ogórki
– 100g śmietany 18%
– Koper
– Cytryna
– Sól i cukier
– TABASCO® Green
Wykonanie:
Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oleju aż będzie rumiana. Mięso mielone wyrób na jednolitą masę z jajem, cebulą i bułką, dopraw sosem sojowym Kikkoman i kilkoma kroplami TABASCO® Original . Uformuj zgrabne kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju rzepakowym na złoty kolor, po czym wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie przygotuj mizerię: ogórki pokrój w cienkie plasterki i połącz ze śmietaną, wymieszaną uprzednio z TABASCO® Green, sokiem z cytryny, odrobiną soli i cukru, posyp świeżo siekanym koperkiem. Kotlety serwuj z puree ziemniaczanym i mizerią.