Thursday, April 15, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Tortilla warzywna

Tortilla warzywna

Danie na szybko? Bez mięsa? Proszę bardzo – warzywna tortilla.

Danie na szybko? Bez mięsa? Proszę bardzo – warzywna tortilla. 

Tortilla warzywna

tortilla_warzywna_fot_Index_Food

Tortilla warzywna / fot. Index Food

Składniki na 10 porcji:

– 10 placków tortilla
= 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
– 500 g fasoli białej (z puszki)
– 700 g passaty Valfrutta
– 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
– 300 g dojrzewającego twardego sera
– 1 łyżeczka kminku
– 1 por
– oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
– sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.

(źródło: mp)
Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach