Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli
Przepis w sam raz dla amatorów makaronów i wielbicieli grzybów.

Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli
Przepis w sam raz dla amatorów makaronów i wielbicieli grzybów. Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli według przepisu Marka Bika – szefa kuchni Da Pietro
Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli – 4 porcje
Składniki:
500 g świeżego tagliatelle
100 ml oliwy
20 g rozmarynu
300 g kurek
50 ml wina białego
200 ml wywaru jarzynowego
100 g parmezanu
150 g pomidorków coctailowych
natka pietruszki
100 g masła
sól, pieprz
oliwa truflowa
Przygotowanie:
Rozgrzewamy oliwę, oczyszczone kurki przesmażamy razem z gałązką rozmarynu, dolewamy białe wino i odparowujemy. Następnie dolewamy wywar jarzynowy, dodajemy pomidory koktajlowe, posiekaną natkę pietruszki, parmezan, masło i odrobinę oliwy truflowej.
Do gotowego dania dodajemy parmezan w płatkach i na koniec skraplamy całość oliwą extra vergin.
Więcej jesiennych przepisów znajdziesz na https://www.miastokobiet.pl/jesien-kulinarnych-odkryc/