Monday, April 12, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli

Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli

Przepis w sam raz dla amatorów makaronów i wielbicieli grzybów.

Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli

Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli

Przepis w sam raz dla amatorów makaronów i wielbicieli grzybów. Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli według przepisu Marka Bika – szefa kuchni Da Pietro

 

Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli

Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli

Tagliatelle z kurkami z aromatem trufli – 4 porcje

Składniki:

500 g świeżego tagliatelle

100 ml oliwy

20 g rozmarynu

300 g kurek

50 ml wina białego

200 ml wywaru jarzynowego

100 g parmezanu

150 g pomidorków coctailowych

natka pietruszki

100 g masła

sól, pieprz

oliwa truflowa

 

 

 

 

 

Przygotowanie:

Rozgrzewamy oliwę, oczyszczone kurki przesmażamy razem z gałązką rozmarynu, dolewamy białe wino i odparowujemy. Następnie dolewamy wywar jarzynowy, dodajemy pomidory koktajlowe, posiekaną natkę pietruszki, parmezan, masło i odrobinę oliwy truflowej.

Do gotowego dania dodajemy parmezan w płatkach i na koniec skraplamy całość oliwą extra vergin.

 

Więcej jesiennych przepisów znajdziesz na https://www.miastokobiet.pl/jesien-kulinarnych-odkryc/

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach