Thursday, January 27, 2022
Home / Artykuły tagowane "kulinaria"

Donut (doughnut) to amerykański pączek z charakterystyczną dziurką i ilością kalorii odpowiednią na Tłusty Czwartek

WIĘCEJ

Samosa, inaczej pierożek z nadzieniem z warzyw to najpopularniejsze danie indyjskie. Oto przepis na samosy z warzyw.

WIĘCEJ

BAL był pierwszym miejscem, które odwiedziłam po przyjeździe do Krakowa. Jeszcze siedząc w Warszawie, przewinęło mi się gdzieś na FB w polubionych miejscach mojego znajomego.

WIĘCEJ

Zaskocz Ukochanego/Ukochaną oryginalną kolacją. Zaprzyjaźniona z nami blogerka Natalia Nowak-Bratek, autorka bloga Krew i Mleko www.krewimleko.wordpress.com poleca francuskie wypieki z serkiem brie, karmelizowaną cebulą, gruszką

WIĘCEJ

Lato w pełni, żar leje się strumieniami z nieba a tu jeszcze wypadałoby przyrządzić małe co nieco cierpiącej w upale rodzince. Nikomu co prawda w

WIĘCEJ

Dla tych z Was, które jeszcze nie upiekły świątecznej baby, mamy niespodziankę - doskonały przepis mojej prababci pochodzący z 1905 r. !

WIĘCEJ

Niepowtarzalny, nieco romantyczny włoski klimat, zapach bazylii, rozmarynu i pomidorów, unoszący się w zabytkowych podziemiach. Italia? Tak, ale w krajowym wydaniu

WIĘCEJ

Dziś mamy dla Was przepisy nie tylko na świąteczne wypieki, ale także na zmysłowy i odważny makijaż. Czas na nowy wiosenny wizaż!

WIĘCEJ

Przedstawiamy Wam Makową Panienkę dla trochę starszych dziewczynek – zmysłową i uwodzicielską damę skąpaną w odcieniach beżu i szarości czyli kreatywny wiosenny makijaż inspirowany wielkanocną

WIĘCEJ

Przygotowaliśmy dla Was przepis na letnią stylizację i jednoczenie niespotykany wielkanocny przepis – niezwykłe połączenie aromatycznej skórki z cytryny, powiek rozgrzanych słońcem i zmrożonych lodem

WIĘCEJ

Tradycyjny deser wielkanocny to Pastiera Napoletana. Ten przepyszny słodki wypiek robiony jest na bazie kruchego ciasta z owocami oraz sera ricotta i ugotowanej pszenicy.

WIĘCEJ

Włoski obiad wielkanocny nie może obyć się bez dania głównego w postaci jagnięciny. Sposobów jej przygotowania jest wiele, jednym z nich jest jagnięcina z czosnkiem

WIĘCEJ

Minestra di Pasqua – zupa przyrządzana na bazie białego wina i kilku rodzajów mięs. Danie to jest obowiązkową pozycją wielkanocnego menu zwłaszcza w okolicach Neapolu.

WIĘCEJ

Słodka czekolada i ostre chili - połączenie idealne nie tylko na wielkanocny stół. Miasto Kobiet poleca przepis na świąteczny mazurek!

WIĘCEJ