Saturday, January 29, 2022
Home / Artykuły tagowane "kuchnia wloska"

Kontynuujemy nasze błogie nicnierobienie, podczas gdy z poczuciem misji gotują dla nas Panowie. Mamy dwóch ochotników, prowadzących blog „Gotowanie z Pasją”. Dzisiaj będziemy się delektować

WIĘCEJ

Odrobina Toskańskiego klimatu z widokiem na Tatry oraz szereg atrakcji dla ciała, ducha i podniebienia? Jeśli marzysz o takich przyjemnościach i całkowitym relaksie w pięknym

WIĘCEJ

A może by tak w Walentynkowy wieczór zaskoczyć Ukochanego własnoręcznie wykonaną pizzą? Mamy superprzepis od Karoliny Antoniszyn, autorki bloga Sweet and Chili www.sweetandchili.wordpress.com.

WIĘCEJ

Niepowtarzalny, nieco romantyczny włoski klimat, zapach bazylii, rozmarynu i pomidorów, unoszący się w zabytkowych podziemiach. Italia? Tak, ale w krajowym wydaniu

WIĘCEJ

Tradycyjny deser wielkanocny to Pastiera Napoletana. Ten przepyszny słodki wypiek robiony jest na bazie kruchego ciasta z owocami oraz sera ricotta i ugotowanej pszenicy.

WIĘCEJ

Włoski obiad wielkanocny nie może obyć się bez dania głównego w postaci jagnięciny. Sposobów jej przygotowania jest wiele, jednym z nich jest jagnięcina z czosnkiem

WIĘCEJ

Minestra di Pasqua – zupa przyrządzana na bazie białego wina i kilku rodzajów mięs. Danie to jest obowiązkową pozycją wielkanocnego menu zwłaszcza w okolicach Neapolu.

WIĘCEJ