Szampańsko w Vanilla Sky
Sylwestrowa noc z szampanem i widokiem na panoramę Wawelu, skąpanego w ognistych kaskadach ognia, wystrzeliwanych w niebo o północy? Czemu nie.
Sylwestrowa noc z szampanem i widokiem na panoramę Wawelu, skąpanego w ognistych kaskadach ognia, wystrzeliwanych w niebo o północy? Takie przeżycia tylko w restauracji Vanilla Sky, której przestronne balkony wychodzą na Wisłę.
Zanim jednak rozgrzewający gości zespół Fellows zagra tusz, strzelą korki, a zaraz po nich fajerwerki, restauracja zaprasza na zimne i gorące potrawy, serwowane przy stołach. Można będzie spróbować łososia wędzonego na ciepło z warzywnym ratatouile i aksamitnym twarożkiem, kremu z soczewicy z grillowanym boczkiem wędzonym i grzankami, saltimbokki cielęcej z truflowo-ziemniaczanym puree i glazurowanymi warzywami w winnym sosie oraz gruszki gotowanej w białym winie Cuvee z winnicy Srebrna Góra z migdałowo-herbatnikowym krokantem i lodem waniliowym.
W ciepłym bufecie, nieustannie pod ręką, królować będą min.: filet z łososia faszerowany musem ziołowym, szynka wędzona ze śliwkową glazurą, francuska galantyna z kurczaka w sosie śmietanowym i kaszotto z pęczaku i grzybów leśnych. Zimny bufet pozostanie pod wpływem mięs (boczku, szynki indyka) z tradycyjnej wędzarni, kiełbas, pasztetów i sałatek, ale nie zabraknie też pieczonych pierożków ze szpinakiem i kozim serem, śledzi marynowanych z pikantną papryką i cebulką, kurczaka pieczonego w sosie orientalnym czy krewetek smażonych z czosnkiem i chili.
Na amatorów łakoci zaś będzie czekać piramida czekoladowych brownie, sernik krakowski, rolada makowa, torcik z marakui i kremu brûlée, babeczki z owocami i tarta cytrynowa z bezą. Na parę przewidziano 0,5 l WW, butelkę czerwonego lub białego wina, albo 0,75l musującego wina Cava. Cena – 390 zł od osoby. To jak prezent, a zabawa do rana…
Po więcej informacji zapraszamy na stronę www.niebieski.com.pl
Niebieski Art Hotel&Spa Kraków (Salwator), ul. Flisacka 3
restauracja@niebieski.com.pl
tel. 12 297-40-05