Thursday, October 21, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Artykuł sponsorowany: ŚWIATOWY DZIEŃ PIECZENIA

Artykuł sponsorowany: ŚWIATOWY DZIEŃ PIECZENIA

Na pytanie „Z czym ci się kojarzy dom?” wiele osób odpowiada, że z zapachem ciasta pieczonego przez mamę. To najpiękniejsze wspomnienie z dzieciństwa jest jak kotwica, która w trudnych chwilach pozwala wrócić do świata prawdziwych

Tort w kształcie fortepianu, upieczony specjalnie dla Gabrysi (fot. arch. własne)

Na pytanie „Z czym ci się kojarzy dom?” wiele osób odpowiada, że z zapachem ciasta pieczonego przez mamę. To najpiękniejsze wspomnienie z dzieciństwa jest jak kotwica, która w trudnych chwilach pozwala wrócić do świata prawdziwych wartości takich jak ciepło, bliskość, miłość.

Nic więc dziwnego, że akcja polegająca na upieczeniu ciasta dla Kogoś Specjalnego nabrała takiego rozgłosu. Na stronie Światowego Dnia Pieczenia można było podjąć zobowiązanie i 17 maja w niedzielę upiec ciasto dla bliskiej osoby. Można piec wg własnego pomysłu lub skorzystać z przepisów podsuniętych przez organizatorów akcji.
Kto już podjął zobowiązanie? Na przykłada Tatiana, która piecze dla rodziców, ponieważ nadal zapraszają ją na porządne niedzielne posiłki. Albo Maria – piecze dla swoich dzieci, ponieważ nie wydaje im się, że są zbyt cool, żeby objąć ją pod szkołą.

Pieką także Czytelniczki „Miasta Kobiet”. Od jednej z nich dostaliśmy zdjęcie niezwykłego tortu w kształcie fortepianu.

Tort w kształcie fortepianu, upieczony specjalnie dla Gabrysi (fot. arch. własne)

Tort w kształcie fortepianu, upieczony specjalnie dla Gabrysi (fot. arch. własne)

To prezent urodzinowy dla utalentowanej muzycznie dziewięcioletniej Gabrysi, zrobiony specjalnie na tę okazję przez jej ciocię, która powiedziała „Tylko nie wiedziałam jak klapę od fortepianu zrobić, więc jest bez”. Dla Gabrysi nie miało to znaczenia, była zachwycona tortem. Podobnie jak wszyscy goście jej urodzinowego przyjęcia. Nic dziwnego, ciasto z najlepszych składników, doprawione miłością i przygotowane ze specjalną intencją nie może źle smakować.

Tekst: Ola Przegorzalska/Miasto Kobiet, artykuł sponsorowany przez markę KASIA

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach