Spaghetti z cukinią i parmezanem
Agna pisze: "Kiedy facet widzi po raz pierwszy na talerzu kopkę makaronu z bliżej niezidentyfikowaną zieloną substancją, jęczy, że nie zje niczego co jest bezmięsne. Daj mu jeden kęs, a sam będzie ci gotował to

Spaghetti z cukinią i parmezanem - może okazać się skutecznym sposobem na długotrwały związek

Spaghetti z cukinią i parmezanem - może okazać się skutecznym sposobem na długotrwały związek
Kiedy facet widzi po raz pierwszy na talerzu kopkę makaronu z bliżej niezidentyfikowaną zieloną substancją, jęczy, że nie zje niczego co jest bezmięsne. Daj mu jeden kęs, a sam będzie ci gotował to przepyszne danie do końca życia
Składniki:
4 cukinie średniej wielkości
Rama Cremefine (ewentualnie śmietana 30 %, jest o wiele bardziej
kaloryczna)
makaron spaghetti
parmezan
czosnek, sól czosnkowa, pieprz, vegeta (ale to już niemodne, więc można
sobie darować)
Cukinię kroimy ze skórą w talarki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy czosnek ( w zależności od upodobań), smażymy cukinię na złoto. Przyprawiamy. Odstawiamy z ognia. Dodajemy Ramę/śmietanę. Gotujemy makaron na al dente i voila! Dekorujemy parmezanem lub mozarellą. Szybkie, łatwe i przyjemne, a we dwoje czosnek niestraszny.
Pozdrawiam!”
Tekst nadesłany przez Agnę na konkurs „Przepis na miłość„