Sorbet z malin
Nadeszło. Lato. Dzień ferii zapachów i świeżych smaków. Najwyższy czas na sorbet malinowy.
Nadeszło. Lato. Dzień ferii zapachów i świeżych smaków. To czas, kiedy owoce i warzywa przetwarzam na wszelkie możliwe sposoby. Marynuję, ucieram, wekuję, hibernuję. Maliny z małopolskiej działki mrożę na zimę, ale podkradam również latem.
SORBET Z MALIN
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– dwie szklanki zamrożonych malin
– dwie szklanki mleka ryżowego, bądź migdałowego
– dwie łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
JAK PRZYGOTOWAĆ SORBET?
Nie rozmrażaj malin. Zmiksuj wszystkie składniki blenderem lub w thermomiksie.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Blog ringthebelly.com dołączył do Miasta Kobiet, gdzie pojawiają się ciekawe przepisy. Zapraszam Was do polubienia profilu www.facebook.com/ringthebelly oraz odwiedzenie strony internetowej www.ringthebelly.com
Azira Torbor 10 stycznia, 2020
… [Trackback]
[…] Find More to that Topic: miastokobiet.pl/sorbet-z-malin/ […]