Saturday, April 10, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Słodkie razowe bułeczki z nasionami

Słodkie razowe bułeczki z nasionami

Dzisiaj pieczemy. Będzie na słodko, ale bez przesady. Co Wy na to?

buleczki collage

Słodkie razowe bułeczki z nasionami / fot. Ring The Belly

CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– jedna szklanka mąki pszennej razowej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– pół łyżeczki sody oczyszczonej
– cztery kopiate łyżki otrębów
– szczypta soli
– pół szklanki mleka migdałowego
– 1 jajko
– 20 ml oleju
– pół szklanki brązowego cukru
– nasiona do posypania np. sezam, słonecznik

czas przyrządzenia: 45min; trudność: 3/5

JAK PRZYGOTOWAĆ BUŁECZKI?
To bardzo proste. Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj wszystkie mokre składniki, a w drugiej wszystkie suche (oprócz nasion). Okrągłą tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik nastaw na 190 stopni.

Wymieszane mokre składniki dodaj do suchych i próbując uformować z masy kulki, wykładaj jedna przy drugiej do tortownicy, tak aby się razem stykały. Gdy zajmiesz już całą tortownicę, posyp całość nasionami. Nie przejmuj się, że ciasto jest  nisko – wyrośnie podczas pieczenia. Piecz w piekarniku około 30 minut.

***

ringthebelly_stamp2Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.

Zapraszamy na www.ringthebelly.com

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach