Sezonowe ciasto z truskawkami
A może by tak ciasto z letnimi owocami? Czemu nie. Ring The Belly podpowiada jak je zrobić.
Sezonowe ciasto z truskawkami
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– 250 gram truskawek
– szklanka 300ml mąki pszennej
– 180gr cukru
– 50 ml oleju
– łyżka proszku do pieczenia
– 3 jajka
czas przyrządzenia: 60min, stopień trudności 2/6
JAK PRZYGOTOWAĆ CIASTO?
Truskawki umyj i odstaw, aby wyschły. W tym czasie przygotuj ciasto: utrzyj cukier z jajkami, dodaj olej i mąkę. Cały czas mieszając wsyp proszek do pieczenia. Formę na ciasto wysmaruj oliwą lub wyłóż papierem do pieczenia. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Wylej ciasto do formy, ułóż na nim owoce i piecz przez 45minut. Na koniec możesz posypać ostudzone ciasto cukrem pudrem.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Zapraszamy na www.ringthebelly.com