Friday, October 4, 2024
Home / Kuchnia  / Sezon na lody

Sezon na lody

Masz ochotę na lody o niezwykłych smakach, np. karmelizowanej marchewki, masła orzechowego czy brownie? To możliwe

Zapowiada się prawdziwa lodowa rewolucja. Tego lata smaki z Cupcake Corner zmiażdżą rutynę, a ich skład pochwalą dietetycy! Zrobione wyłącznie z naturalnych składników lody o smaku karmelizowanej marchewki, masła orzechowego czy brownie – to tylko niektóre z lodowych propozycji na wakacje 2014.

Gdy tylko robi się ciepło, lody można kupić praktycznie wszędzie. Na oszałamiające smaki trzeba jednak polować. W Krakowie od lat króluje truskawka i czekolada. Przygotowywane z proszku z dodatkiem smakowych środków wiążących takich jak syrop glukozowo-fruktozowy i koncentraty. By zrobić lody, do takiej mieszanki wystarczy dodać wody i schłodzić.

Cupcake Corner

Zdjęcie 1 z 6

Cupcake Corner, pierwsza w Polsce cukiernio-kawiarnia specjalizująca się w kapkejkach, produkuje także doskonałe lody / fot. materiał prasowy

 

Testy porównawcze przeprowadzone w zeszłym roku przez portal Gazeta.pl były bezlitosne – nieważne, czy jemy lody no name z Lidla czy markowe Grycan – wszystko smakuje nam podobnie. Odnajdujemy chemiczne nuty, a po roztopieniu widzimy piankę, zamiast charakterystycznej dla naturalnych lodów kremowej konsystencji.

Gdzie szukać naturalnego, słodkiego orzeźwienia? Tuż za rogiem! Stosujący w produkcji wyłącznie naturalne składniki cukiernicy Cupcake Corner Bakery w Krakowie to według kilanranycyh ekspertów lodowi kamikadze. Tu nie ma miejsca na jakościowe kompromisy: jeśli czekolada, to prawdziwa belgijska, jeśli śmietanka, to naturalna, jeśli masło to osełka, a jajka wyłącznie prawdziwe, nie uprzednio sproszkowane. Jest też element ryzyka, bo w menu nie ma oczywistych smaków. Receptury są w 100 proc. naturalne, oparte na amerykańskich, tradycyjnych przepisach – intensywne i pełne smaku.

To chyba pierwsze takie lody w Polsce. Przygotowujemy je codziennie w Cupcake Corner na Michałowskiego, w małych porcjach, w dokładnie taki sposób jakbyś sam je w robił w domu – tłumaczy Marcin Dutkiewicz, który wraz z grupą przyjaciół założył cztery lata temu kapkejkowy biznes.

[Not a valid template]

Karmelizowana Marchewka, Peanut Butter, Brownie z dużymi kawałkami ciasta, lody na bazie kapkejka Red Velvet (wilgotne czerwone ciasto i aksamitny serkowy frosting), czy w końcu prawdziwe śmietankowe lody z wanilią z Madagaskaru… Niebanalne smaki kuszą wszystkie zmysły krakowskich miłośników lodów.

Cupcake cornerCupcake Corner Bakery – amerykańska cukiernio-kawiarnia, Kraków Bracka 4/Grodzka 60/ Michałowskiego14

Zapraszamy na naszą stronę internetową www.cupcakecorner.pl

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ