
fot. Bartek Lurka
To nie jest miejsce dla wegetarian. Wegan może przyprawić o palpitację serca, ale jeśli szukacie najlepszych w Krakowie żeberek, to Rzeźnia jest miejscem właśnie dla was! Niewielka miejscówka przy ul. Bożego Ciała nie przytłacza gości zbyt długim menu, ale to, co tam serwują, wychodzi im znakomicie. Żeberka, dzięki zastosowaniu coraz popularniejszej metody sous vide, są cudownie soczyste i delikatne, a wędzenie nadaje im niezapomniany aromat. Trzeba tylko wybrać swoją ulubioną wersję (klasyczną, pikantną lub w syropie klonowym) i można się oddać mięsnemu ucztowaniu. A że żeberka lubią piwo, znajdziemy tu najlepsze, złociste trunki z małych, lokalnych browarów.
Rzeźnia – Ribs on Fire, Kraków, ul. Bożego Ciała 14
redaguje Wojtek Wiśniewski
www.glebiasmaku.pl