Dumka na dwa serca Pod Sokołem w Walentynki
Miłość jest pokarmem, ale przecież nie można żyć samą miłością! Spędź Walentynki ze swoją ukochaną osobą w Restauracji Pod Sokołem
Miłość jest pokarmem, ale przecież nie można żyć samą miłością! Spędź Walentynki ze swoją ukochaną osobą w Restauracji Pod Sokołem
Miłość jest pokarmem, ale przecież nie można żyć samą miłością! Spędź Walentynki ze swoją ukochaną osobą w Restauracji Pod Sokołem, łącząc ze sobą przyjemne z pożytecznym – do romantycznych chwil dołącz pyszne jedzenie!
Na tę specjalną okazję restauracja Pod Sokołem przygotowała moc romantycznych atrakcji – będzie można między innymi zrobić sobie fotkę w klimacie retro, obejrzeć pokaz barmański z miłosnymi drinkami w roli głównej i wygrać voucher do restauracji na 150 zł.
Ponadto niespodzianka, która rozbawi Was do łez!
A wszystko to przy dźwiękach romantycznej i nastrojowej muzyki.
Walentynki w restauracji Pod Sokołem od 18.00
Restauracja Pod Sokołem, Piłsudskiego 27, Kraków, www.podsokolem.com
KONKURS
Do wygrania WALENTYNKOWA KOLACJA dla dwojga w krakowskiej Restauracji Pod Sokołem – bon na kolację o wartości 100 zł plus karafka wina.
Prześlij nam przepis na danie, które nie tylko zaspokoi apetyt, ale też wzmoże pożądanie!
Na Wasze walentynkowe wariacje kulinarne czekamy do niedzieli 12 lutego 2012 pod adresem konkursy@miastokobiet.pl. W poniedziałek wyłonimy zwycięzcę, na którego wygrane zaproszenie będzie czekać w naszej redakcji przy ul. Ujejskiego 11/3.
Nagroda do zrealizowania 14 lutego 2012 w Restauracji Pod Sokołem, Kraków, ul. Piłsudskiego 27
Przeczytaj szczegółowy regulamin konkursu.
KONKURS ROZWIĄZANY
Podwójne zaproszenie do restauracji Pod Sokołem otrzymuje Anna Dajtrowska za miłosny przepis na Paelle z owocami morza, która zamieszczamy poniżej.
PAELLA Z OWOCAMI MORZA
szklanka brązowego ryżu
3/4 litra bulionu
szafran
4 części kurczaka
2 pokrojone kalmary,
8 dużych krewetek
1 czerwona papryka
zielony groszek
czosnek
cebula
4 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
szczypta chili
łyżeczka żółtego curry
sól
pieprz
bazylia
Sposób przygotowania:
Na patelnię wlewamy oliwę, rozgrzewamy i podsmażamy kurczaka. Kiedy
mięso zbrązowieje dodajemy szafran (2 nitki), sól, pieprz, pół
łyżeczki żółtego curry, pokrojoną w paski paprykę, cebulę i zmiażdżone
ząbki czosnku. Po 5 minutach wrzucamy kalmary, podsmażamy chwilkę i
wsypujemy brązowy ryż. Mieszamy dokładnie, by cały ryż zamoczył się w
tłuszczu. Dodajemy 2 nitki szafranu, słodką czerwoną paprykę, chili i
pół łyżeczki żółtego curry. Dobrze mieszamy, następnie dorzucamy
groszek, zalewamy wszystko bulionem i dusimy na małym ogniu około 10
minut. Po tym czasie dokładamy krewetki, starając się jak najmniej
mieszać, a raczej potrząsać dusząc do momentu, aż krewetki będą gotowe
a ryż miękki, ale nie rozgotowany. Podajemy potrawę na stół w patelni,
w której została przygotowana, przystrojoną ćwiartkami cytryny i
świeżą bazylią.