Restauracja Od Jajka Do Jabłka
Smacznie od początku do końca w restauracji Od Jajka Do Jabłka.
Ab ovo ad malum – ta łacińska maksyma oznacza tyle, co od początku do końca. Dosłownie znaczy „od jajka do jabłka”, czyli od przystawki po deser. Od Jajka Do Jabłka to także nazwa nowej restauracji i, jak łatwo się domyślić, nie jest ona przypadkowa. Gospodynie pragną bowiem o swych gości zadbać totalnie. Od przystawki aż po deser chcą karmić tym, co same lubią, znają i cenią. Z gośćmi spotykają się w kuchni, gdzie widać jak na dłoni, jak powstają potrawy. Wspierają polskie smaki i lokalne, sezonowe produkty, ale nie ograniczają się tylko do krajowych receptur i inspiracji. Najlepiej, jeśli przekonacie się o tym sami.
Restauracja Od Jajka Do Jabłka, Kraków, ul. Gertrudy 7
redaguje Wojtek Wiśniewski
www.glebiasmaku.pl