Razowe krokiety z kapustą
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– 500 gr kiszonej odciśniętej kapusty
– łyżeczka mielonego kminku
– szczypta majeranku
– szczypta soli i pieprzu
– szklanka mąki razowej
– dwa jajka
– szklanka mleka
– pół łyżeczki sody oczyszczonej
JAK PRZYGOTOWAĆ KROKIETY?
W misce zmieszaj mąkę, mleko, jajka, sodę oczyszczoną i sól. Wysmaż cienkie naleśniki. Z takiej ilości produktów powinno wyjść około 6-8 naleśników. Kapustę pokrój, wymieszaj z kminkiem i majerankiem i podsmaż w rozgrzanym rondelku cały czas mieszając. Wykładaj farsz na każdy naleśnik i zawijaj. Ja rezygnuję z panierowania i smażenia, ale jeśli Twój cholesterol pozwala na takie frykasy, zanurz każdy w rozmieszanym jajku, później w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Zapraszamy na www.ringthebelly.com
plain white selfie frame 4 stycznia, 2020
… [Trackback]
[…] There you can find 94677 additional Information on that Topic: miastokobiet.pl/razowe-krokiety-z-kapusta/ […]