Home / Styl życia  / Kuchnia  / Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Smak dzieciństwa, zapach lata. Racuchy z jabłkami są szybkie w przygotowaniu i jednocześnie przepyszne w smaku. Kto się skusi?

jabłko

Smak dzieciństwa, zapach lata. Racuchy z jabłkami są szybkie w przygotowaniu i jednocześnie przepyszne w smaku. Kto się skusi?

Przepis na racuchy z jabłkami

Składniki:

  • 2 średnie jabłka
  • 20 g drożdży
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • olej do smażenia
  • cukier puder

Wykonanie:

Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Drożdże pokrusz, dodaj cukier i połącz z ciepłym mlekiem. Wymieszaj. Dodaj roztrzepane jajka. Wsyp mąkę i cynamon. Wrzuć pokrojone jabłka. Wymieszaj. Odstaw na 30 minut.

Rozgrzej olej na patelni. Nakładaj porcje ciasta i smaż z obu stron. Wyłóż na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru oleju.

Oprósz cukrem pudrem lub podaj z dżemem.

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Czemu pytam?

Chcę być informowany/a o odpowiedziach