Sunday, June 13, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / PRZEPIS: Tosty z serkiem i gruszką w maśle

PRZEPIS: Tosty z serkiem i gruszką w maśle

Pomysł na wakacyjne, chrupiące śniadanie!

sobotnie śniadanie

Wakacyjna sobota? Postawmy na słodkie, fantazyjne tosty z serkiem i konfiturą żurawinową oraz podsmażaną na wolnym ogniu gruszką w maśle. To letnie śniadanie najlepiej smakuje w promieniach słońca – pozwólmy sobie poczuć poranny smak beztroski!

tosty z serkiem i gruszką w maśle

Chrupiące tosty z serkiem i gruszką w maśle / fot. materiały prasowe

Składniki na 6 porcji:
– Chleb Tostowy Pełnoziarnisty 12 kromek
– serek homogenizowany waniliowy 250 g
– miód 1 łyżeczka
– orzechy włoskie garść
– gruszka 1 sztuka
– masło 1 łyżka
– konfitura żurawinowa do dekoracji

Wykonanie:
Orzechy rozdrobnić, wymieszać z serkiem homogenizowany i miodem. Gruszkę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu przez kilka minut. Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego Dan Cake zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować serkiem homogenizowanym. Na każdą kromkę chleba wyłożyć 3 plastry gruszki i dekoracyjnie konfiturę żurawinową.

Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy.
Smacznego!

 

 

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach