
40300499 - homemade blueberry vanilla ice pops in a cluster on paper with rustic wood background

Po co szukać najlepszych lodziarni w mieście, jeśli możesz je mieć pod nosem! / fot. materiały prasowe
Składniki:
– Śmietanka 42% / 200 ml (np. od OSM Piątnica) 3 opakowania
– cukier puder / 6 łyżek
– świeże jagody / 1 szklanka
– sok z cytryny / 2 łyżki
Wykonanie:
Śmietankę powoli ubić na sztywno w misce (ręcznie lub blenderem). W międzyczasie partiami dodawać cukier puder. Jagody zmiksować z sokiem z cytryny i połączyć z ubitą już śmietanką. Tak przygotowaną masę wyłożyć do miski i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Lody co 20-30 minut należy wyjmować z zamrażalnika i dokładnie mieszać rózgą. Dzięki temu zapobiegniemy powstawaniu kryształków zamarzniętej wody. Gdy masa lodowa już prawie zamarznie, należy przełożyć lody do foremek z patyczkami. Następnie ponownie umieścić lody w zamrażarce na kilka godzin – w zależności od mocy zamrażalnika. Smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Azira Torbor 10 stycznia, 2020
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: miastokobiet.pl/przepis-domowe-lody-smietankowo-jagodowe/ […]
안전바카라 14 stycznia, 2020
… [Trackback]
[…] Information to that Topic: miastokobiet.pl/przepis-domowe-lody-smietankowo-jagodowe/ […]