Friday, October 4, 2024
Home / Kuchnia  / PRZEPIS: Deser ryżowy z mango

PRZEPIS: Deser ryżowy z mango

Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata!

35293212 - coconut mango rice pudding

Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku

Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata / fot. materiały prasowe

 Składniki:
– Ryż 1 szklanka
– Mango pokrojone w kostkę 1 sztuka
– Cukier trzcinowy 1 łyżka
– Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica) 600ml
– cukier waniliowy 1 opakowanie

Wykonanie:
Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ