Home / Kultura  / Podwieczorek na dwa kieliszki z Bartkiem Kieżunem

Podwieczorek na dwa kieliszki z Bartkiem Kieżunem

Podczas podwieczorku będzie można spróbować włoskich przekąsek oraz toskańskiego Peposo

Bartek Kieżun / fot. Przemek Krupski

23 listopada 2017 r Krako Slo Wines zaprasza na Podwieczorek Na Dwa Kieliszki. Tym razem obok Mariusza Kapczyńskiego za barem zasiądzie kucharz, dziennikarz i bloger, człowiek-kulinarna orkiestra – Krakowski Makaroniarz – Bartek Kieżun

Panowie porozmawiają o włoskiej kuchni, kulturze jedzenia i niedawno wydanej książce Bartka Kieżuna pt. „Italia do zjedzenia”. Podczas podwieczorku spróbujemy włoskich przekąsek oraz toskańskiego Peposo, wszystko w towarzystwie win z włoskiej kolekcji Krako Slow Wines.

Bartek Kieżun / fot. Przemek Krupski

Bartek Kieżun – dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem KUKBUK. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków, portalem Wirtualna Polska oraz Muzeum Żydów Polskich POLIN i Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi, wspólnie z Przemkiem Krupskim miejsce.sklep.pl – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty CUCINARE BENE, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych.

 

Co: Podwieczorek na dwa kieliszki z Bartkiem Kieżunem
Gdzie: Lipowa 6F/ Krako Slow Wines, Kraków
Kiedy: 23 listopada 2017 r., godz.: 19.00
Wstęp: 49 zł
rezerwacje oraz info o dostępnych biletach: wino@krakoslowwines.pl

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Czemu pytam?

Chcę być informowany/a o odpowiedziach