Placki z cukinią i szczypiorkiem
Przepis na placki z cukinią i szczypiorkiem autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Latem nasza dieta powinna składać się z lekkostrawnych posiłków. Tłuste, ciężkie potrawy zastąpmy lekkimi daniami na bazie sezonowych warzyw i owoców. Skorzysta na tym nasza sylwetka, organizm i samopoczucie. Przedstawiamy 4 propozycje kulinarne na lekkie i smaczne potrawy. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, idealne na letnie upały!
Placki z cukinią i szczypiorkiem
Składniki:
– ziemniaki – 5 średnich sztuk
– młoda cukinia
– 1 pęczek szczypiorku
– 2 jajka
– 4 łyżki mąki
– olej
– sos czosnkowy Tarsmak
– sól, pieprz do smaku
Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym. Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.
Źródło: materiał prasowy
+18 26 listopada, 2019
… [Trackback]
[…] Info on that Topic: miastokobiet.pl/placki-z-cukinia-i-szczypiorkiem/ […]
Homepage 6 stycznia, 2020
… [Trackback]
[…] Find More to that Topic: miastokobiet.pl/placki-z-cukinia-i-szczypiorkiem/ […]