Saturday, December 14, 2024
Home / Kuchnia  / Pieczarki na słodko w occie balsamicznym

Pieczarki na słodko w occie balsamicznym

Przepis podobno poznany pocztą pantoflową. My go zdobyliśmy od Ring the belly. Smacznego!

Pieczarki na słodko w occie balsamicznym / fot. Ring the belly

ringthebellyCzasami są takie dni, kiedy nie można patrzeć na sałatę, a wszystkie inne dodatki jak ryż czy kasza jawią się jako wróg największy. Wtedy na odsiecz przychodzą słodziutkie pieczarki, na które przepis kilka lat temu sprzedała mi przyjaciółka. Od tego czasu przyrządzam je regularnie, a ich przygotowanie zajmuje zaledwie chwilkę. Doskonale pasują jako dodatek do ryb, ale także jako wieczorna przekąska.

PIECZARKI NA SŁODKO W OCCIE BALSAMICZNYM

Pieczarki na słodko w occie balsamicznym / fot. Ring the belly

Pieczarki na słodko w occie balsamicznym / fot. Ring the belly

CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?

– 200 gr malutkich pieczarek

– łyżka oleju, bądź masła kokosowego

– 5 dużych łyżek octu balsamicznego

– 3 duże łyżki cukru trzcinowego

JAK PRZYRZĄDZIĆ PIECZARKI?

Pieczarki dokładnie umyj w zimnej wodzie, i wrzuć na rozgrzany olej lub masło kokosowe. Smaż kilka minut, aż zmienią kolor na ciemno szary. Dosyp cukru i zalej je octem balsamicznym. Smaż jeszcze przez kilka minut energicznie mieszając, aby zredukować ocet. Najlepiej smakują na ciepło.

***

Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.

Ring the bellyRing the bellyBlog dołączył do Miasta Kobiet, gdzie pojawiają się ciekawe przepisy. Zapraszam Was do polubienia profilu www.facebook.com/ringthebelly oraz odwiedzenie strony internetowej www.ringthebelly.com

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ