Monday, August 2, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Paola na co dzień i od święta

Paola na co dzień i od święta

Dodajesz cukru i cytryny do herbaty? A może by tak sięgnąć po owocowy syrop, taki, jakiego dolewano do herbaty w domu twojej babci i twojej mamy.

fot. materiał prasowy

Dzień zaczynasz od mocnej herbaty. Czasami masz wówczas ochotę na słodki, dodający energii smak. Kiedy jest zimno i mokro, chciałabyś się rozgrzać gorącym naparem. Z kolei wieczorna herbata ma ci pomóc w zrelaksowaniu się i wyciszeniu. Dodajesz cukru i cytryny? Sięgnij raczej po owocowy syrop, taki, jakiego dolewano do herbaty w domu twojej babci i twojej mamy.

fot. materiał prasowy

fot. materiał prasowy

Dzień zaczynasz od mocnej herbaty. Czasami masz wówczas ochotę na słodki, dodający energii smak. Kiedy jest zimno i mokro, chciałabyś się rozgrzać gorącym naparem. Z kolei wieczorna herbata ma ci pomóc w zrelaksowaniu się i wyciszeniu. Dodajesz cukru i cytryny? Sięgnij raczej po owocowy syrop, taki, jakiego dolewano do herbaty w domu twojej babci i twojej mamy. Spróbuj dodać kilka kropli syropu Paola: przypomina domowe syropy, jest gęsty, słodki, ma intensywny kolor i aromat dojrzałych owoców. Gorący, smaczny i pachnący latem napój nie tylko pomoże się rozgrzać, ale też poprawi nastrój i doda energii. Zapewni moment miłego relaksu w pracowity dzień albo przyniesie spokojną chwilę odprężenia po całym dniu pracy i zajmowania się rodziną

Dzieci kilka razy dziennie piją różne słodzone napoje. Wodę, herbatę, kakao, koktajle z jogurtu czy mleka. Do ich przyrządzenia znów warto sięgnąć po Paolę. W połączeniu z wodą mineralną czy mlecznymi przetworami świetnie zastąpi gotowe napoje, często sztucznie barwione, zawierające konserwanty czy różne sztuczne składniki. Ty chciałabyś podawać swoim dzieciom produkty zdrowe, naturalne. Syropy Paola nie zawierają sztucznych składników ani konserwantów. Możesz wybrać swój ulubiony smak spośród wielu oferowanych przez Paolę. Jest syrop wiśniowy, żurawinowy, porzeczkowy, truskawkowy albo malinowy. Syrop brzoskwiniowy, gruszkowy, cytrynowy lub pomarańczowy. Są syropy Paola z dodatkami – malina z cytryną, malina z lipą, malina z melisą. Dostępne są również oryginalne syropy Paola z serii premium w trzech smakach: dzikiej róży, pigwy i czarnego bzu. Pyszne, aromatyczne, kolorowe syropy Paola codziennie wykorzystasz przy przyrządzaniu potraw i napojów.

Placuszki, racuchy, kaszki, budynie, naleśniki, omlety, galaretki, pieczone owoce, zupy owocowe, proste desery – wszystkie te tak chętnie jedzone dania świetnie uzupełnią syropy Paola. Zwykłą kaszkę manną na mleku czy naleśniki z twarożkiem albo omlet możesz posłodzić ulubionym syropem Paola. Pieczone jabłka będą smakować wyśmienicie z syropem o smaku maliny czy żurawiny. Budyń waniliowy zyska nową jakość, jeśli dodamy do niego syropu o smaku wiśni czy dzikiej róży. Syropy Paola bardzo dobrze zastąpią cukier w rozmaitych słodkich daniach tak lubianych przez twoje dzieci.

fot. materiał prasowy

fot. materiał prasowy

Syropy Paola przydadzą się w twojej kuchni również od święta. Z ich pomocą przygotujesz oryginalne sosy do sałatek, marynaty czy sosy do dań z mięsa, ciekawe desery, różne oryginalne drinki. Sos do sałaty typu musztardowy winegret możesz doprawić odrobiną syropu o smaku pigwy czy gruszki. Chcesz stworzyć ciekawy sos na bazie majonezu i gęstego jogurtu? Dodaj trochę syropu Paola o smaku żurawinowym i kilka kropli tabasco. Dodatek niewielkiej ilości syropu o smaku wiśniowym do ciemnego sosu pieczeniowego sprawi, że jego smak stanie się bardziej interesujący. Desery z lodów, owoców, kremów, bitej śmietany, sałatki owocowe, będą pyszne i kolorowe, jeśli doprawisz je syropami Paola. Bogactwo smaków syropów Paola wykorzystasz, przyrządzając kremy do ciast czy tortów, robiąc musy, galaretki, piekąc i dekorując muffinki, nadziewane babeczki, lukrowane ciasteczka. Zimny sorbet, galaretka owocowa, sałatka Macedonia, wszystkie te desery będą znakomite z dodatkiem syropu Paola.

Syropy Paola są idealnym dodatkiem do rozmaitych napojów, drinków, koktajli. Do zimnego ponczu, kruszonu, sangrii zamiast cukru możesz dodać wybranego syropu Paola. Gorący poncz, grzane piwo czy też wino świetnie uzupełni jeden z wielu aromatycznych syropów Paola.

Pyszne i rozmaite syropy Paola przydają się w codziennej i świątecznej kuchni. Pozwalają gotować smacznie, ciekawie i oryginalnie. Dzięki nim urozmaicisz swoje potrawy. Jeśli chciałabyś poznać przepisy z wykorzystaniem Paoli, zajrzyj na: http://www.paola.pl

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach