Saturday, January 28, 2023
Home / PARTNER MK  / Paluszki serowe – idealna przekąska na sylwestra

Paluszki serowe – idealna przekąska na sylwestra

Intrygujące małe co nieco na pożegnanie roku

Paluszki serowe

fot. Freepik

Sylwester już lada moment. To zatem idealny czas, aby zacząć myśleć o tym, co podasz swoim znajomym i rodzinie na sylwestrowej domówce. Jeśli nie masz pomysłu co im zaserwować – przychodzimy z pomocą. Naszym zdaniem świetnym pomysłem na sylwestrowe przekąski są paluszki serowe Galicia z dodatkami. Dlaczego warto wybrać paluszki serowe i z jakimi dodatkami je serwować, aby ich smak był jeszcze lepszy? Zostań z nami do końca! Mamy dla Ciebie garść inspiracji

 

Dlaczego warto podać swoim gościom paluchy serowe Galicia?

Paluchy serowe Galicia to coś co skradnie podniebienia Twoich gości. Są niesamowicie chrupiące, pyszne i zachwycają głębią smaku. Paluchy wypiekane są na bazie zakwasu pszennego. W ich składzie znajdziesz wysokiej jakości masło, najlepszy ser Gouda oraz nasiona sezamu. Wśród zalet, jakie posiadają te paluszki warto wymienić:

 

• wysoką ilość białka w składzie,
• brak konserwantów,
• kapitalny smak,
• skład przyjazny osobom na diecie wegetariańskiej.

 

Nie mamy absolutnie żadnych wątpliwości, że paluszki te przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym i wymagającym gościom.

Z czym podawać paluszki serowe?

Paluszki serowe można serwować z wieloma różnymi dodatkami. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, dipem jogurtowym, greckim sosem tzatziki, sosem barbecue, hummusem, salsą pomidorową, dipem z awokado i nie tylko. To, który z nich wybierzesz zależy jedynie od indywidualnych preferencji Twoich gości i tego, co Ty sam / -a lubisz najbardziej. My najczęściej zajadamy się paluszkami serowymi Galicia w towarzystwie guacamole. Jak je robimy? Sprawdź poniżej!

Przepis na najlepsze guacamole do paluszków serowych

Guacamole to pyszna, orzeźwiająca, kremowa, ale lekka salsa z awokado, która jest niesamowicie popularna w kuchni meksykańskiej. W naszej opinii świetnie komponuje się ona z paluszkami serowymi, które proponuje swoim klientom Piekarnia Galicyjska w Ropczycach. Aby przygotować guacamole potrzebujesz:

 

• 1 dojrzałe awokado,
• 1 pokrojoną cebulę (najlepiej czerwoną),
• 1/4 szklanki pokrojonych pomidorów (najlepiej koktajlowych),
• 30 gramów startego na drobnych oczkach sera cheddar (możesz go zamienić na inny, jeżeli nie jesteś fanem cheddara),
• kilka listków posiekanej, świeżej kolendry,
• sok z połowy limonki,
• sól i pieprz do smaku.

 

Przygotowanie guacamole to bułka z przysłowiowym masłem. Awokado przekrój i usuń z niego pestkę. Obierz awokado ze skóry i rozgnieć je widelcem. Nie polecamy używania blendera. Lekko grudkowata konsystencja będzie w tym przypadku idealna. Do awokado dodaj przygotowane wcześniej składniki, czyli pomidory, cebulę, ser cheddar, kolendrę i sok z limonki. Wszystko pomieszaj, dopraw solą oraz pieprzem do smaku i serwuj swoim gościom w towarzystwie paluszków serowych. Jeżeli myślałeś lub myślałaś, że idealne połączenie nie istnieje – to właśnie ono! Pamiętaj, że jeśli nie lubisz pomidorów, jako dodatek do guacamole możesz wykorzystać także czerwone papryczki, papryczki jalapeno, ogórki lub cokolwiek innego właśnie przyszło Ci do głowy. Naszym faworytem są w tym przypadku pomidorki koktajlowe, ale wybór należy do Ciebie.

Podsumowanie

Podsumowując, jeżeli do tej pory nie miałeś bądź nie miałaś okazji spróbować paluszków serowych, które ma w swoim asortymencie marka Galicia – najwyższy czas to zmienić. Nie mamy wątpliwości, że pokochasz ten smak i dokładnie tak samo jak my stwierdzisz, że paluszki serowe z guacamole to świetna przekąska na sylwestra.

Źródło: materiał Partnera MK
Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ