Tuesday, April 20, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Ostry gulasz wołowy z soją

Ostry gulasz wołowy z soją

Trochę orientalnego klimatu w kuchni? Skorzystaj koniecznie z przepisu na ostry gulasz wołowy z soją autorstwa Ching-He Haunga.

Trochę orientalnego klimatu w kuchni? Skorzystaj koniecznie z przepisu na ostry gulasz wołowy z soją autorstwa Ching-He Haunga. 

Ostry gulasz wołowy z soją

Ostry gulasz wołowy z soją

Ostry gulasz wołowy z soją / fot. materiał prasowy

Składniki:
– 2 ząbki czosnku
– Złamany na dwie części korzeń imbiru
– Obrana i pokrojona 1 papryczka chilli
– 1 posiekana cebula
– 2 średnie pokrojone marchewki
– Kilogram pokrojonej w plastry o grubości 2 centymetrów duszonej wołowiny
– 1 litr bulionu warzywnego
– 2 łyżki pasty chili
– 1 łyżka sosu z ziaren soi
– 1 łyżka ciemnego sos sojowy
– 2 łyżeczki brązowego cukru
– 1 pęczek szczypiorku
– 1 mała garść świeżej kolendry
– Gotowane na parze bułeczki

Przygotowanie:

1. Umieść wszystkie składniki , z wyjątkiem cebuli wiosennej i kolendry w dużym rondlu
i doprowadź do wrzenia . Zmniejsz temperaturę do niskiej , przykryj rondel i gotuj przez
2 godziny . Udekoruj szczypiorkiem oraz kolendrą i podawaj z gotowanymi na parze bułeczkami.

(źródło: mp)
Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach