Thursday, June 24, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Onion Bhaji cebulka panierowana

Onion Bhaji cebulka panierowana

Cebulka panierowana w mące grochowej i smażona. Danie prezentuje, Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh.

Onion Bhaji

Onion Bhaji - cebulka panierowana w mące grochowej i smażona/ fot. ganesh

Cebulka panierowana w mące grochowej i smażona. Danie prezentuje, Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh.

 

Onion Bhaji

Onion Bhaji – cebulka panierowana w mące grochowej i smażona/ fot. ganesh

Składniki:

4 duże białe cebule

100 g mąki groszkowej Besan

100 ml wody

½ łyżeczki chilli w proszku

Sól (wg uznania- do smaku)

Pieprz (wg uznania – do smaku)

0,5 l oleju

Fani ostrych smaków mogą dodać 1 zielone świeże chilli

Sposób przygotowania:

Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Tworzymy z niej 6 kulek, które ugniatamy między dłońmi na mały placuszek o średnicy ok. 4 – 5 cm.

Na patelni (w małym garnku) rozgrzewamy olej. Wrzucamy placuszki na ok. 7 – 8 min., przekładając w międzyczasie na różne strony do uzyskania złoto-brązowego koloru.

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach

Home / Onion Bhaji
Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach