Omlet z szynką i szparagmi
Przepis na omlet z szynką, szparagami i sosem serowym został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Omlet z szynką i szparagami / fot. materiał prasowy
Przepis na omlet z szynką, szparagami i sosem serowym został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Składniki:
– 5-6 szt. szparagów zielonych
– 4 plasterki szynki parzonej
– 2 łyżeczki masła
– 3 jajka
– 1 garść młodego szpinaku
– sól, pieprz do smaku
– Sos serowy Tarsmak
Wykonanie:
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę, krótką chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi. Do miseczki wybić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać trzepaczką. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła. Na gorącego omleta wyłożyć szparagi z szynką, polać sosem serowym i zwinąć.(źródło:materiał prasowy)
selfie frame birthday 4 stycznia, 2020
… [Trackback]
[…] Here you will find 11837 more Information on that Topic: miastokobiet.pl/omlet-z-szynka-i-szparagmi/ […]