Monday, June 14, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Omlet z szynką i szparagmi

Omlet z szynką i szparagmi

Przepis na omlet z szynką, szparagami i sosem serowym został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Omlet z szynką i szparagami

Omlet z szynką i szparagami / fot. materiał prasowy

Przepis na omlet z szynką, szparagami i sosem serowym został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Omlet z szynką i szparagami

Omlet z szynką i szparagami / fot. materiał prasowy

Składniki:

– 5-6 szt. szparagów zielonych

– 4 plasterki szynki parzonej

– 2 łyżeczki masła

– 3 jajka

– 1 garść młodego szpinaku

– sól, pieprz do smaku

– Sos serowy Tarsmak

Wykonanie:

Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę, krótką chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi. Do miseczki wybić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać trzepaczką. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła. Na gorącego omleta wyłożyć szparagi z szynką, polać sosem serowym i zwinąć.(źródło:materiał prasowy)

Oceń artykuł
1KOMENTARZ
  • selfie frame birthday 4 stycznia, 2020

    … [Trackback]

    […] Here you will find 11837 more Information on that Topic: miastokobiet.pl/omlet-z-szynka-i-szparagmi/ […]

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach