Omlet z nori, awokado i fetą
Dla wszystkich spragnionych spożywczych dziwności tego świata, zapraszam na omlet z nori, awokado i fetą na mleku kokosowym. Samo zdrowie!

Kocham jajka, kocham sushi i śródziemnomorskie składniki. Ten kto sądzi, że to kulinarne połączenie absolutnie możliwe nie jest, absolutnie jest w błędzie. Otóż dla wszystkich spragnionych spożywczych dziwności tego świata, zapraszam na omlet z nori, awokado i fetą na mleku kokosowym. Samo zdrowie!
Omlet z nori, awokado i fetą
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– 3 jajka
– jeden płat wodorostów nori
– pół miękkiego awokado
– kilka kosteczek sera feta
– szczypta soli i pieprzu
– łyżeczka oleju kokosowego
– garść ulubionych kiełków
czas przyrządzenia: 20 min; trudność: 2/5
JAK PRZYGOTOWAĆ OMLET?
Najpierw przygotuj nori. Najlepiej użyj do tego nożyczek, gdyż płaty nori wcale nie są takie kruche jakby się mogło wydawać. A więc potnij pół arkusza na malutkie skrawki, a drugie pół zachowaj na później. Obierz awokado i pokrój połówkę w małe paseczki. W misce roztrzep jajka, dodaj szczyptę soli i pieprzu i dodaj pocięte nori. Teraz rozgrzej olej kokosowy na patelni. Gdy zacznie wydzielać słodki kokosowy aromat, wylej na niego jajka z dodatkami. Smaż z każdej strony około trzech minut, tak aby powstał omlet. Wyłóż go na talerz. Na jednej połowie połóż drugą połowę arkusza nori, awokado i ser feta. Zamknij omlet i posyp kiełkami.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Zapraszamy na www.ringthebelly.com