
Najedzeni Fest! Na cyku już 23 lutego w hotelu Forum / fot. FB/Najedzeni Fest/Uczta Babette
Gotowi na kolejną edycję Najedzeni Fest!?
Już w niedzielę, 23 lutego 2020 r. po raz kolejny zapraszamy mieszkańców Krakowa do hotelu Forum na najsympatyczniejszy festiwal kulinarny. Tym razem organizatorzy zabiorą nas na karnawał
„Na cyku”
Na Najedzeni Fest! będzie można spróbować m. in. piw Browaru Imperium Chmielu z Ostrowa pod Tarnowem i browaru lotnego Trzech Kumpli. Zaprezentujemy też możliwości polskich cydrowników i ich nieustępujące francuskim, cydry z Małopolski. Obok piw i cydrów pojawi się również polskie wino z Winnicy Wieliczka i Podkarpackiej Manufaktury Win (projekt dwóch winiarzy właścicieli winnic Wierzchowina i Mieszko) oraz z przeróżnych zakątków świata: Gruzji, Rumunii, Włoch, Moraw. Nie zabraknie nalewek i sławnej śmietankówki Oleskiej.
Co zjeść na Najedzeni Fest?
Nie zapominamy o jedzeniu. Na talerzach festiwalowych gości pojawią się dania kuchni azjatyckiej, bliskowschodniej, tureckiej, francuskiej, hiszpańskiej, węgierskiej i polskiej. Wegetarianie sięgną pewnie po curry, hummus i przysmaki kuchni koreańskiej oraz wszelkiej maści pierogi w tym te wegańskie od Babci Władzi. Na mięsożerców czeka kuchnia polska z restauracji Nowy Spichlerz i Talerz. Ta edycja obrodzi w stoiska z doskonałymi słodyczami: sernikami, bezami i wieloma innymi kulinarnymi rozkoszami – także w wersji wegańskiej. Oczywiście będzie też można kupić sporo produktów, które wyposażą nasze spiżarnie:świetny olej rzepakowy, kimchi, zdrowe batoniki, kombouchę i kawę z krakowskich palarni. Pełną listę wystawców można znaleźć na Facebooku Najedzeni Fest!.
Targi retro i Wyprzedizajn
Miłośników mody vintage ucieszy fakt, że w lutym Najedzeni Fest! łączą siły z targami retro Kogel Mogel, podczas których będzie można buszować wśród ubrań, biżuterii i dodatków z minionych epok. Łowców przecen zapraszamy do strefy Wyprzedizajn, targów wnętrzarskich, na których w dużo przystępniejszych cenach będzie można kupić artykuły do wystroju mieszkania.
Anna Bilewska 20 lutego, 2020
Najchętniej spróbowałabym potraw w stylu kuchni azjatyckiej :))
Apolonia Faustyn 23 lutego, 2020
O cholercia, koniecznie trzeba będzie wpaść!