Pomidory nadziewane kapustą kiszoną dr Dąbrowskiej to jeden z wielu przepisów zawartych w książce Beaty Anny Dąbrowskiej: „Dieta Warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej – przepisy”. Książka to 119 przepisów na zdrową i skuteczną dietę odchudzającą. Dieta warzywna zawarta w książce jest bestselerem zarówno wśród list książkowych jak i społeczeństwa dbającego o zdrowe holistyczne podejście do tematu odżywiania
Składniki na pomidory nadziewane kapustą według przepisu dr Dąbrowskiej:
☑ 3 średnie pomidory (najlepiej wybrać pomidory szersze)
☑ garść kiszonej kapusty z marchewką
☑ 1 mała cebula
☑ 1 ząbek czosnku
☑ natka pietruszki
☑ przyprawy: pieprz, słodka papryka, liść laurowy
Przygotowanie faszerowanego pomidora z diety dr Dąbrowskiej:
Warzywa umyj. Pomidory wydrąż łyżką, usuwając z nich miękki środek.
Kapustę kiszoną delikatnie opłucz, pokrój na mniejsze części. Cebulkę i natkę pietruszki drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.
Warzywa na farsz wymieszaj, przypraw i nadziej nimi pomidory. Gotuj na parze 20–30 min.
Wydrążone środki pomidorów możesz wykorzystać do przygotowania koktajlu
warzywnego. Dodaj do nich 1 marchewkę i liść jarmużu pokrojone na drobne kawałki.
Wrzuć całość do blendera, dodaj ok. ½ szklanki wody. Całość zmiksuj, przypraw delikatnie solą i pieprzem.
Smacznego!
Więcej informacji nt. nowej książki dr Dąbrowskiej znajdziesz TUTAJ