Wednesday, October 16, 2024
Home / Kuchnia  / PRZEPIS: Nadziewany pomidor dr Dąbrowskiej

PRZEPIS: Nadziewany pomidor dr Dąbrowskiej

Zdziwisz się czym można nadziać pomidora

Dieta dr Dąbrowskiej

Nadziewany pomidor dr Dabrowskiej / fot. materiały prasowe

Pomidory nadziewane kapustą kiszoną dr Dąbrowskiej  to jeden z wielu przepisów zawartych w książce Beaty Anny Dąbrowskiej: „Dieta Warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej – przepisy”. Książka to 119 przepisów na zdrową i skuteczną dietę odchudzającą. Dieta warzywna zawarta w książce jest bestselerem zarówno wśród list książkowych  jak i społeczeństwa dbającego o zdrowe holistyczne podejście do tematu odżywiania

 

Składniki na pomidory nadziewane kapustą według przepisu dr Dąbrowskiej:

☑ 3 średnie pomidory (najlepiej wybrać pomidory szersze)

☑ garść kiszonej kapusty z marchewką

☑ 1 mała cebula

☑ 1 ząbek czosnku

☑ natka pietruszki

☑ przyprawy: pieprz, słodka papryka, liść laurowy

Przygotowanie faszerowanego pomidora z diety dr Dąbrowskiej:

Warzywa umyj. Pomidory wydrąż łyżką, usuwając z nich miękki środek.
Kapustę kiszoną delikatnie opłucz, pokrój na mniejsze części. Cebulkę i natkę pietruszki drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.
Warzywa na farsz wymieszaj, przypraw i nadziej nimi pomidory. Gotuj na parze 20–30 min.
Wydrążone środki pomidorów możesz wykorzystać do przygotowania koktajlu
warzywnego. Dodaj do nich 1 marchewkę i liść jarmużu pokrojone na drobne kawałki.
Wrzuć całość do blendera, dodaj ok. ½ szklanki wody. Całość zmiksuj, przypraw delikatnie solą i pieprzem.

Smacznego!

Więcej informacji nt. nowej książki dr Dąbrowskiej znajdziesz TUTAJ

 

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ