Friday, February 7, 2025
Home / Kuchnia  / Moonsfera – jasna strona księżyca

Moonsfera – jasna strona księżyca

Tak wiele smaków i jedno miejsce specjalne - Moonsfera. Restauracja zlokalizowana na dachu budynku Centrum Olimpijskiego najlepiej prezentuje się w świetle księżyca!

moonsfera szef kuchni

moonsfera szef kuchni

Tak wiele smaków i jedno miejsce specjalne – Moonsfera. Restauracja zlokalizowana na dachu budynku Centrum Olimpijskiego najlepiej prezentuje się w świetle księżyca!

dobre jedzenie warszawa

Tak wiele smaków i jedno miejsce specjalne - Moonsfera. Restauracja zlokalizowana na dachu budynku Centrum Olimpijskiego najlepiej prezentuje się w świetle księżyca! Fot. Moonsfera

Zlokalizowana jest na dachu budynku Centrum Olimpijskiego, to przykład nowoczesnej architektury, wyróżniającej się niespotykanym kształtem i unikalnymi rozwiązaniami technicznymi. Niewątpliwego uroku dodaje mu usytuowanie… na warszawskim Żoliborzu – pomiędzy trasą wylotową na północ a brzegiem Wisły. Z jej pomieszczeń jak również z przylegających tarasów rozciąga się wyjątkowo urokliwa panorama stolicy.

Ten widok jest szczególnie piękny w blasku gwiazd i Księżyca, nic dziwnego – wszak Moonsfera to… strefa Księżyca.

moonsfera restuaracja

Moonsfera to… strefa Księżyca, dlatego podniebna restauracja szczególnie zachwyca po zmroku, fot. Moonsfera

Ekskluzywne, przestronne wnętrza budynku i restauracji pozwalają na organizowanie pełnej gamy pokazów, koncertów, konferencji charakterystycznych dla kultury, sztuki i biznesu.

moonsfera menu

Moonsfera to restauracja reprezentująca trendy kuchni międzynarodowej ale w iście autorskiej kreacji, fot. Moonsfera

Na stole moonsfery

Moonsfera to restauracja reprezentująca trendy kuchni międzynarodowej w iście autorskiej kreacji.

Szef kuchni i właściciel Jarosław Uściński z Zespołem może przyrządzić każde, nawet najbardziej wymyślne danie. W restauracji czy Cateringu poziom i rozmach oferty zadowoli każdego oczekującego od jedzenia najlepszych doznań. Łączymy najnowsze techniki kulinarne jak sous vide czy ciekły azot z wędzeniem. Z resztą w firmowym „repertuarze” Moonsfery nie brak jest potraw o wyszukanych recepturach i oryginalnych nazwach.

moon sfera

Szef kuchni i właściciel Jarosław Uściński z Zespołem może przyrządzić każde, nawet najbardziej wymyślne danie, fot. Moonsfera

Oczywiście restauracja Moonsfera nie zaniedbuje niczego z przepastnej skarbnicy kuchni rodzimej oferując swoim gościom całą paletę narodowych specjałów. Sezonowość ziół, owoców, warzyw czy grzybów odnajduje swoje miejsce w specjałach menu i nie dziwi tu nikogo fakt ze figi jemy z wasabi a kurki z halibutem… Zbrojne ramie edukacyjne Moonsfery to szkolenia kulinarne i warsztaty jedzeniu poświęcone. Przez integrację Goście Jarka Uścińskiego uczą się poruszać w gąszczu smaków i wielości produktów. Przez warsztaty Jarek odczarowuje tajemnice restauracyjnego menu.

moonsfera szef kuchni

Szef kuchni i właściciel Jarosław Uściński z Zespołem może przyrządzić każde, nawet najbardziej wymyślne danie, fot. Moonsfera

Karta win powstaje w ścisłym połączeniu z powstawaniem karty dań co gwarantuje perfekcyjne ich zgranie. Obsługa z radością pomoże państwu w dobraniu odpowiednich dla siebie potraw. Restauracja Moonsfera jest świadkiem dyskretnych zaręczyn, wielkich wydarzeń i spotkań na najwyższym szczeblu. Wszak kto lubi ludzi z pewnością wie i chce stworzyć dla Nich to czego sam chciał by doświadczyć i nigdy mniej. Kucharz to trochę jak służba dlatego w każdym momencie Jarek zaraża swoją załogę uczciwym traktowaniem Gości. Od dzień dobry, po do zobaczenia.

 

moonsfera kuchnia

w firmowym „repertuarze” Moonsfery nie brak jest potraw o wyszukanych recepturach i oryginalnych nazwach, fot. Moonsfera

Rodzaj kuchni: kuchnia autorska oparta na naturalnych składnikach łącząca najlepsze doświadczenia kuchni etnicznych. Zdecydowane smaki, gra kontrastów podbijających walory składników.

Przedział cenowy: zakąski 26-49zł, zupy 17-19zł, pasty 33-37 zł, mięsa i ryby – 54-64 zł, desery 23-27 zł

Szef kuchni poleca: …właściwie takie pytanie nie powinno paść, bo karta to wynik radości z pracy. Manager restauracji zdradza jednak Miastu Kobiet, że kocha grasicę jako przystawkę, turbota i pyszne lody.

moonsfera

Restauracja Moonsfera, ul. Wybrzeże Gdyńskie 4, Warszawa, tel. 22 5603733

www.moonsfera.pl

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ