Monday, April 12, 2021
Home / Inne  / Miodova

Miodova

Mlekiem i miodem płynąca.

Miodova / fot. Jakub Szymczak

Ta restauracja ma swoje zasady: całkowity brak w menu mięsa wieprzowego, unikanie półproduktów, mrożenia i mikrofali, a także to, że jest zamknięta w niedziele. I słusznie. Zadowoleni z wolnego dnia kucharze tworzą tu wyjątkowe potrawy, inspirowane dawnymi przepisami i recepturami kuchni krakowskiej. Jest więc zupa rakowa, sporo gęsiny, gicz cielęca, kasza z suską sechlońską, zapiekanka z ziemniaków, a na deser oczywiście miodownik. Miłym zaskoczeniem jest też karta win, w której na stałe znalazły się propozycje z jednej z krakowskich winnic. Wnętrze Miodovej jest eleganckie, ale dzięki umiarowi nie robi wrażenia ekskluzywnego ani niedostępnego.

Miodova / fot. Jakub Szymczak

Miodova / fot. Jakub Szymczak

Miodova, Kraków, ul. Szeroka 3

Wojtek Wiśniewski
www.glebiasmaku.pl

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach