Lemoniada truskawkowa
Ciepło, zimo, ciepło zimo. Pogoda w kratkę, ale lepiej być przygotowanym. Poznaj przepis na lemoniadę truskawkową, na gorące dni idealna.

CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– pół kilo słodkich truskawek
– łyżka brązowego cukru lub miodu
– pół szklanki ciepłej wody
– litr wody mineralnej lekko zmineralizowanej
– sok z jednej cytryny
– kilka listków mięty
czas przyrządzenia: 10min; stopień trudności 1/6
JAK PRZYGOTOWAĆ LEMONIADĘ Z TRUSKAWEK?
Truskawki dokładnie umyj i usuń szypułki. Zmiksuj blenderem i zmieszaj z wodą mineralną. W osobnym kubeczku rozpuść cukier w ciepłej wodzie. Dodaj mieszankę do truskawek z wodą. Dodaj sok z cytryny, miętę i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzine lub z kostkami lodu.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Zapraszamy na www.ringthebelly.com