Le Veneziane jest już w Polsce
Jedna z najpopularniejszych marek produktów bezglutenowych we Włoszech - Le Veneziane, jest już w Polsce.
Przedstawiciel firmy, API Food, przygotował dla polskich smakoszy wybór najlepszych makaronów, sosów, a także mąkę kukurydzianą do robienia polenty. Na szczególną uwagę zasługują bezglutenowe lasagne, czyli danie, które dla osób chorych na celiakię, będących na diecie bezglutenowej mogło wydawać się zabronione, czy trudne do wykonania.
Teraz Lasagne Le Veneziane można przyrządzić w prosty sposób: bez uprzedniego gotowania płatów ciasta wystarczy włożyć je do piekarnika z dodatkami wg swojego ulubionego przepisu i danie gotowe. Lasagne są także produktem dla vegan, ponieważ nie zawierają jajek.
Wszystkie produkty Le Veneziane posiadają licencjonowane symbole przekreślonego kłosa. Ponadto firma gwarantuje, że do wytwarzania swoich produktów stosowana jest wyłącznie kukurydza włoska, bez organizmów modyfikowanych genetycznie – OGM free. Są one wpisane na listę produktów Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Wszystkie formaty makaronów są wytwarzane rzemieślniczą metodą „trafilato in bronzo”, co oznacza, że sita nadające kształt makaronu, są wykonane z miedzi, co pozwala na uzyskanie chropowatej struktury makaronu. Do takiej powierzchni pasty lepiej przylega sos, a Włosi dbają o szczegóły znając najlepiej wszelkie tajniki pysznie przyrządzonego dania makaronowego.
Marka Le Veneziane została stworzona przez firmę Molino di Ferro. Jej historia sięga początków ubiegłego stulecia, kiedy rodzina Marconato zaczęła wytwarzać mąkę kukurydzianą w starym kamiennym młynie w pobliżu rzeki Brentelle w regionie Veneto. Dzisiaj Molino di Ferro to nowoczesne przedsiębiorstwo, a rzemieślnicze metody produkcji, wybór najwyższej jakości kukurydzy i wielopokoleniowe doświadczenie wpływają na silną pozycję i popularność produktów wśród osób na diecie bezglutenowej. Warto podkreślić, że wszystkie produkty Le Veneziane na bazie mąki kukurydzianej są lekko strawne, a jednocześnie posiadają wysokie walory odżywcze, dlatego cieszą się uznaniem także wśród sportowców i wszystkich dbających o wartościową i lekką dietę.
[Not a valid template]Produkty marki Le Veneziane:
– linia makaronów bezglutenowych w różnych formatach: penne, rurki, kolanka, wstążki, spaghetti;
– lasagne bezglutenowe, bez jajek;
– sosy bezglutenowe: pesto, ragu’ bolognese, pomidorowy sos z bazylią (produkt ekologiczny);
– mąka kukurydziana do polenty instant
Produkty do kupienia w sklepie online: www.sklep.kuchnia-wloska.com.pl.
Wkrótce także w wybranych sieciach handlowych i specjalistycznych sklepach ze zdrową żywnością.
Anna Wójtowicz