Koszyczki z cukinii i ricotty
Nieważne czy surowa, pieczona, smażona, duszona, gotowana, do obiadu, na kolację, na przystawkę idealna. dzisiaj przedstawiamy przepis na koszyczki z cukinii i ricotty, autorstwa Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Koszyczki z cukinii i riscotty / fot. materiał prasowy
Nieważne czy surowa, pieczona, smażona, duszona, gotowana, do obiadu, na kolację, na przystawkę idealna. dzisiaj przedstawiamy przepis na koszyczki z cukinii i ricotty, autorstwa Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Składniki:
– 2 młode cukinie
– 300 g sera ricotta
– 1 garść orzeszków pistacjowych
– 3 łyżki sosu chrzanowego Tarsmak
– skórka z jednej cytryny
– oliwa z oliwek
Wykonanie:
Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek. (źródło: materiał prasowy)