Sunday, August 14, 2022
Home / Kuchnia  / Koszyczki z cukinii i ricotty

Koszyczki z cukinii i ricotty

Nieważne czy surowa, pieczona, smażona, duszona, gotowana, do obiadu, na kolację, na przystawkę idealna. dzisiaj przedstawiamy przepis na koszyczki z cukinii i ricotty, autorstwa Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Koszyczki z cukinii i riscotty

Koszyczki z cukinii i riscotty / fot. materiał prasowy

Nieważne czy surowa, pieczona, smażona, duszona, gotowana, do obiadu, na kolację, na przystawkę idealna. dzisiaj przedstawiamy przepis na koszyczki z cukinii i ricotty, autorstwa Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Koszyczki z cukinii i riscotty

Koszyczki z cukinii i riscotty / fot. materiał prasowy

Składniki:

– 2 młode cukinie

– 300 g sera ricotta

– 1 garść orzeszków pistacjowych

– 3 łyżki sosu chrzanowego Tarsmak

– skórka z jednej cytryny

– oliwa z oliwek

Wykonanie:

Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek. (źródło: materiał prasowy)

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ