Koktajl ananasowy z jalapeño
Koktajl ananasowy z jalapeño poleca Natalia Nowak-Bratek, autorka bloga Krew i Mleko
Koktajl podpatrzyłam podczas warszawskiego Good Food Fest, tutaj podaję wersję zmodyfikowaną przeze mnie. – przepis podaje autorka bloga krewimleko.wordpress.com
ananas
puszka mleka kokosowego
ok. 2 łyżeczki miodu
połowa papryczki jalapeño
szczypta pieprzu cayenne
świeże listki oregano
woda mineralna
kostki lodu
Wykonanie:
Ananasa obieramy i kroimy na części. Do blendera wrzucamy kawałki ananasa i jalapeño. Dodajemy mleko kokosowe i miód. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Dodajemy wodę mineralną. Doprawiamy pieprzem cayenne i świeżymi listkami oregano. Podajemy z lodem.
Natalia Nowak-Bratek, autorka bloga www.krewimleko.wordpress.com