Jesienne potrawy w kuchni
Zakończyliśmy już letni sezon urlopowy i nadszedł czas na potrawy z wykorzystaniem jesiennych darów natury.

Oscypek na ciepło z TABASCO®, konfiturą z owocową i sałata rzymską
Składniki:
– Oscypek lub kilka małych wędzonych redykołek
– Mała sałata rzymska
– Sos TABACO®
– Kilka listków purpurowej bazylii
– Garść orzechów laskowych
– Kilka gałązek rozmarynu
– Kawałek masła
– 2-3 łyżki śmietanki 30 %
– 2-3 łyżki domowej konfitury wiśniowej
Wykonanie:
Na patelni rozgrzej kawałek masła. Wrzuć kawałek oscypka lub redykołkę i smaż przez kilka minut każdą stronę. Dorzuć kilka porwanych na mniejsze części liści sałaty rzymskiej i ją podduś. Całość podlej słodką śmietanką. Dodaj gałązkę rozmarynu. Dla nadania ostrości przypraw kilkoma kroplami TABASCO®. Podawaj na ciepło z łyżką domowej konfitury z całymi wiśniami, listkami bazylii purpurowej i prażonymi orzechami laskowymi.