Monday, November 4, 2024
Home / Kuchnia  / Historia pozytywnego wybuchu: warsztaty i rozwój z Positivo Puglia

Historia pozytywnego wybuchu: warsztaty i rozwój z Positivo Puglia

Co się dzieje, kiedy dwie koleżanki spotykają się na południu Włoch?

Wiecie co się dzieje, kiedy dwie koleżanki spotykają się na południu Włoch? Wybucha bomba dobrej energii, pomysłów, chęci pozytywnych zmian, wiary w samorozwój i wykorzystywanie potencjałów, kreatywność i celebrację życia. Dwie Anie spotkały się i założyły Positivo Puglia

 

Spotkałyśmy się kolejny raz w pracy, Anna Kurpas (stylistka z wieloletnim stażem, miłośniczka design thinking, zafascynowana nowymi technologiami) i Anna Ciupryk (fotografka z piętnastoletnim stażem i producent sesji zdjęciowych, prywatnie miłośnik odkrywania nowych smaków i gotowania). Tym razem pracowałyśmy właśnie tam, w Polignano.

Ania Ciupryk i Anna Kurpas

Od lewej: Ania Ciupryk i Anna Kurpas / fot. materiały prasowe

 

Kolory Kuchni / fot. materiały prasowe

 

Czy to była praca?

Bo kiedy się pracuje z pasji i w tak magicznym miejscu to prawdziwa przyjemność. Niesamowita atmosfera tego urokliwego miasta, pobudzona otoczeniem przyrody, widokami, smakami kuchni i wina zamieniała każdą niemal chwilę w niezwykłe doświadczenie. Nasza kreatywność wzrosła szybko w takich warunkach. Postanowiłyśmy wykorzystać potencjał tego miejsca, połączyć go z naszą pozytywną energią i zaprosić do przeżycia tego samego doświadczenia–poza miastem i codziennym brakiem czasu w naturalnym rytmie przyrody. Tak zrodził się pomysł na stworzenie projektu Positivo Puglia harmonijnego miejsca do spełniania się.

Z zamiłowania do piękna i smaku, poszukiwania i nieustannej chęci tworzenia powstały pierwsze warsztaty. Chcemy realizować je z pasją, razem z ludźmi i dla ludzi, dlatego mamy nadzieję, że wesprzecie nas swoją obecnością, dając zapalnik i możliwość realizowania kolejnych naszych super pomysłów. Jesteście częścią naszego projektu, a my wierzymy w potencjał ludzki. Ruszamy w kwietniu warsztatami Food Porn czyli wszystko od włoskiej kuchni. Podzielimy się swoją pasją i wiedzą, abyście zainspirowani pejzażami, zapachami i smakami Puglii, mogli stworzyć zdjęcie, na widok którego zawsze pocieknie wam ślinka.

 

Cytryny z Positivo Puglia

Niezwykłe smaki / fot. materiały prasowe

Jaki jest plan warsztatów?

Będziemy razem, jeść, pić, tańczyć, kosztować włoskiego dolce vita i opowiemy wam o Puglii. Przede wszystkim będziemy razem gotować i fotografować. To miejsce zarówno dla amatorów korzystających z aparatów telefonicznych, miłośników aparatów cyfrowych, jak i analogowych. Dla osób które będą miały ochotę w niekonwencjonalny sposób spędzić Święta Wielkanocne w Polignano – przygotowałyśmy również opcje pobytu w tym czasie.

Zaraz po Świętach zapraszamy także na wydajne spalanie niechcianych kalorii i Warsztat Train My Way z Adą Palką. To dopiero początek, bo zarówno my, jak i miejsce tryska potencjałem. Mamy miliony pomysłów i pragniemy z wami dzielić się naszą wiedzą, doświadczeniem i wiarą w siłę samorozwoju w iście inspirujących okolicznościach. To pomysł na ciekawe spędzenie urlopu, ucieczka od zgiełku wprost w ramiona dolce vita, inwestycja w siebie, miejsce wymiany dobrej energii. Wierzymy, że też zakochacie się w tym miejscu.

Positivo Puglia to odskocznia od codziennego biegu i zgiełku. Wierzymy, że z połączenia magnetyzmu dziewiczej natury i potencjałów ludzkich powstają piękne rzeczy. To nie tylko biznes, ale także forma ekspresji i potrzeba dzielenia się naszą pasją, doświadczeniem i dobrą prawdziwą energią.

 

 

www.positivopuglia.pl

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ