Friday, March 21, 2025
Home / Uroda  / Testy i recenzje  / Good Lood budzi się na wiosnę! Otwarcie lodowego sezonu pełne niespodzianek

Good Lood budzi się na wiosnę! Otwarcie lodowego sezonu pełne niespodzianek

Good Lood zaprasza wszystkich na wyjątkowe rozpoczęcie sezonu

lody kremowe oblane polewą pistacjową

W tłusty czwartek nowość: lody smażone! / fot. Good Lood

Good Lood, kultowa lodziarnia, która nie tylko serwuje najlepsze lody rzemieślnicze, ale także dostarcza energii i radości z odkrywania wyjątkowych smaków, ogłasza oficjalne rozpoczęcie lodowego sezonu! Już w marcu loodspoty (lodziarnie Good Lood), które zapadły w zimowy sen, ponownie otworzą się, gotowe na serwowanie zarówno klasycznych, jak i nowych, zaskakujących smaków.

 

Wiosna to czas odrodzenia i świeżej energii, wraz z którą wraca ochota na najlepsze lody!

 

Gdy inne lodziarnie wciąż pozostają zamknięte, Good Lood już pobudza apetyt na rzemieślnicze lody, tworzone ze składników najlepszej klasy, które gwarantują doskonały smak. 

 

Lodziarnia rozpoczęła swoją historię w 2016 r. przy Placu Wolnica 11 w Krakowie i od tego czasu wyróżnia się nie tylko jakością, ale także różnorodnością oferty, dostosowaną do różnych potrzeb dietetycznych. W menu Good Lood czekają lody mleczne, wegańskie, bez dodatku cukru oraz sorbety – większość z nich jest bezglutenowa. Szczegóły składu sprawdzisz szybko w Good Lood App – aplikacji stworzonej dla Lodomaniaków takich jak Ty!

 

Co więcej, loodspoty Good Lood działają przez cały rok, a dzięki lokalizacjom w niemal każdej dzielnicy Krakowa, ulubione lody są zawsze w zasięgu ręki!

 

lody śmietankowe i borówkowe w rożku

Lody wysokobiałkowe już niedługo w ofercie Good Lood / fot. Good Lood

 

Smażone lody na tłusty czwartek – tego jeszcze nie było!

Aby uczcić otwarcie nowego sezonu, Good Lood zaprasza na niezwykłe wydarzenie, które odbędzie się w tłusty czwartek, 27 lutego w godzinach 12:00-18:00 (lub do ostatniego smażonego looda), w loodspocie przy ul. Kałuży 1 – tuż koło krakowskich Błoni.

 

Tego dnia w ofercie pojawi się coś absolutnie wyjątkowego – smażone loody! Jako pierwsza lodziarnia w Polsce zaprezentujemy tę alternatywę dla tradycyjnych pączków, łącząc chrupiącą, złocistą otoczkę z zimnym, kremowym wnętrzem. 

 

Good Lood niejednokrotnie udowodnił, że potrafi zaskakiwać innowacyjnymi rozwiązaniami i unikalnym lodowym menu. To właśnie w loodspotach Good Lood po raz pierwszy w Polsce, w Sylwestra 2024, można było spróbować lodów Czekolada z Dubaju, o smaku viralowej czekolady dubajskiej, która najpierw podbiła internet, a w 2025 r. na dobre zagościła w ofertach sklepów i cukierni. Serwując ten smak jako pierwszy w kraju, Good Lood kolejny raz pokazał, że doskonale wyczuwa trendy i błyskawicznie reaguje na zmieniające się gusta swoich gości. 

 

Przeczytaj koniecznie:

Krem pistacjowy – do czego można go wykorzystać?

 

 

Nie inaczej będzie w tłusty czwartek! Z okazji tego wyjątkowego dnia Good Lood zaprezentuje w swoich lodziarniach nowy, wystrzałowy smak – Dubajski Pączek. To wyjątkowe połączenie kremowej pistacji, puszystego pączka, chrupiącego ciasta kadayif i czekolady – całość oprószona złotym pyłkiem.

 

W ofercie pojawią się także uwielbiane klasyki: Pączkowe z różą oraz Pączkowe z Choconoot® – obowiązkowe propozycje dla fanów tłustoczwartkowych wariacji lodów. 

 

A to dopiero początek! Po tłustym czwartku Good Lood przygotuje dla swoich gości kolejną niespodziankę: lody wysokobiałkowe. Stay tooned, bo to jedynie przedsmak tego, co kultowa lodziarnia zaplanowała na wiosnę i lato!

 

Nas w redakcji Miasta Kobiet już zżera ciekawość koncepcji lodów smażonych – i tak – pójdziemy wypróbować je w tłusty czwartek. Szykuje się prawdziwa lodowa uczta!

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ