Wednesday, March 19, 2025
Home / Kuchnia  / Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Gazpacho

fot. materiał prasowy

Składniki:
– Cztery świeże pomidory
– Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
– Zielona papryka
– Żółta papryka
– Cebula
– Ząbek czosnku
– Szklanka soku pomidorowego
– Oliwa z oliwek
– Sól pieprz do smaku

Wykonanie
Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

(źródło:mp)
Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ