Francuskie poduszki.
Zaskocz Ukochanego/Ukochaną oryginalną kolacją. Zaprzyjaźniona z nami blogerka Natalia Nowak-Bratek, autorka bloga Krew i Mleko www.krewimleko.wordpress.com poleca francuskie wypieki z serkiem brie, karmelizowaną cebulą, gruszką nashi i rozmarynem. Palce lizać!
Zaskocz Ukochanego/Ukochaną oryginalną kolacją. Zaprzyjaźniona z nami blogerka Natalia Nowak-Bratek, autorka bloga Krew i Mleko www.krewimleko.wordpress.com poleca francuskie wypieki z serkiem brie, karmelizowaną cebulą, gruszką nashi i rozmarynem. Palce lizać!
Składniki na 9 sztuk:
– płat ciasta francuskiego
– 3 małe cebule
– 150 g sera brie
– gruszka (u mnie nashi)
– łyżeczka brązowego cukru
– rozmaryn
– łyżeczka oleju rzepakowego
– sól & pieprz
Wykonanie:
Ciasto podziel radełkiem na dziewięć (w miarę;)) równych części. Cebulę pokrój w piórka, podduś na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli, pieprzu i brązowego cukru. Odstaw do przestygnięcia. Gruszkę i brie pokrój na małe kawałki. Na środku prostokątów z ciasta francuskiego ułóż po łyżce karmelizowanej cebuli, nieco gruszki i po parę kawałków brie. Posyp pieprzem i rozmarynem. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C.
Zapraszamy: www.krewimleko.wordpress.com