Dynia marynowana
Marynowana dynia ma szanse przetrwać trochę dłużej niż weekend Halloween. Przedstawiamy niedługi, acz czasochłonny przepis na to jak marynować dynię
Miasto Kobiet przedstawia ekskluzywny przepis na dynię w wersji marynowanej. Ukryta w słoiczku może być doskonałym dodatkiem na każdą okazję – nie tylko imprezę Halloween
Przedstawiamy niedługi, acz czasochłonny przepis na to jak marynować dynię
Składniki:
– 1 duża dynia, obrana, pokrojona w kostki lub wydrążyć łyżką kuleczki (waga dyni ok. 2 kg)
-pół kg cukru
-1 szklanka octu 6%
-1 szklanka wody
-przyprawy (na przykład goździki, cynamon)
Wodę zagotować z octem i cukrem. Na gotujący się roztwór wsypać dynię i gotować przez 15 minut. Doprawić goździkami i cynamonem. Następnie przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.